«La Creu ens revela la bellesa de l´amor»

5 agosto 2023

Salesians Comunicació

l

Emoció i un intens ambient de pregària van marcar la celebració del Via Crucis, presidit pel Papa, a la Jornada Mundial de la Joventut.

El Via Crucis va omplir completament l’escenari alt del Turó de la Trobada, que va començar a cobrar vida des de la primera estació. Pregària, testimonis i cants van omplir els cors dels pelegrins, mentre el fred escenari blau s’omplia de moviment i color, dansa i imatge, amb panells del sacerdot jesuïta Nuno Branco.

L’elenc de l’espectacle el formaven membres d’Ensemble23, un grup de 50 joves de 21 nacionalitats diferents, que actuen als actes centrals de la JMJ Lisboa 2023.

Cada estació, un tema diferent, elegit després d’escoltar els 20 joves dels cinc continents que formen part del Consell Consultiu Internacional de la Joventut del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, creat després del Sínode del 2018, el tema del qual va ser «Els joves, la fe i el discerniment vocacional». I ells, entre les moltes ferides i fragilitats presents a la vida dels joves d’avui, van triar les 14 sobre les que van meditar els pelegrins. Entre la multitud que omplia el parc Eduard VII, els 2.300 espanyols del Moviment Juvenil Salesià.

Les dificultats de la vida terrenal també van ser abordades en el missatge que va presentar el Papa Francesc i que va destacar Jesús com «el camí», recordant que tota la vida pública de Jesús va transcórrer viatjant, anant a la trobada de les persones que més ho necessiten, aquelles «que pateixen i anhelen esperança».

En paraules del Papa Francesc, “Jesús va sortir de si mateix per venir a trobar-nos, es va fer home per caminar al nostre costat. I de nosaltres només espera que obrim les finestres de la nostra ànima «a la plenitud de la seva vida i del seu amor. Al final del camí, Jesús ens presenta “un nou començament, una resurrecció sense fi”. “Mirem amb confiança Aquell que és la nostra pau”, va concloure el Papa.

La Misericòrdia tanca el cicle de catequesi Rise Up

Al matí, els joves de les nostres cases salesianes d’Espanya, juntament amb els altres peregrins, participaren a la catequesi Rise up (aixeca’t!). Repartits per parròquies, col·legis, parcs, els joves van ser convidats a reflexionar sobre la Misericòrdia, rellegint les seves vinyes, en un temps d’adoració, diàleg personal i reconciliació amb Déu.

Aixeca’t és el nou model de catequesi de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). L’edició d’aquest any va oferir tres trobades, una per cada dia, organitzades en estreta col·laboració amb el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, els matins dels dies 2, 3 i 4 d’agost. Els temes escollits van ser l’Ecologia Integral, l’Amistat Social i, finalment, la Misericòrdia.

Aquestes trobades de reflexió i posada en comú tindran lloc a uns 270 espais diferents, en més de 30 llengües. La parròquia de Sant Condestable va ser una d’aquestes sedes i va acollir les trobades de parla hispana. En aquesta parròquia confiada als Salesians, l’últim Rise Up va ser organitzat per joves de la diòcesi de Sacramento, California, i de la diòcesi de Monterey, totes dues al continent americà.

La reflexió personal va començar amb l’Evangeli de la curació del cec Bartimeu (Mc 10,46-52) i un passatge de l’Exhortació Apostòlica Evangelii Gaudium. A continuació, una parella jove va compartir el seu testimoni sobre com el perdó i l’amor de Crist els van rescatar d’una vida sense sentit. Després d’un moment de reflexió personal, a partir de la pregunta “Qui va ser la persona que et va convidar a aquest encontre amb Jesús?”, va seguir un moment d’Adoració Eucarística.

El matí va acabar amb la celebració de l’Eucaristia presidida per Mons. José Romero, Bisbe de la Diòcesi del Tigre, Veneçuela.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…