La formació professional ofereix un futur prometedor a la joventut de Lomé

13 mayo 2022

Bosco Global

l

Bosco Global, amb finançament de l’Ajuntament de Málaga, col·labora en un projecte de suport a la formació del professorat i de l’equipament del Centre de Formació Tècnic-professional Maria Auxiliadora dels Salesians a Lomé, Togo.

Accedir als estudis especialitzats de formació professional a Lomé -igual que a moltes poblacions africanes- massa vegades fa la diferència entre tenir una joventut ben formada i preparada per al món laboral, o tenir joves aprenents en tallers rebent una formació insuficient i, amb massa freqüència, explotats laboralment.

És per aquest motiu que els Salesians a Togo, aposten per una formació professional de qualitat que doni oportunitats a la joventut, especialment a la que es troba en situació de més vulnerabilitat, contribuint a millorar la formació per competències de l’alumnat, perquè hi puguin accedir en unes millors condicions laborals en finalitzar els estudis.

Un projecte d’equipament i empoderament formatiu

Durant els primers mesos, s’han adquirit equips per renovar la formació pràctica dels mòduls d’electricitat, ja que els equips que hi havia obsolets i l’alumnat feia pràctiques amb equips que ja no eren d’ús habitual al mercat laboral.

Un cop instal·lats i adquirits els equips, s’ha format el professorat perquè puguin impartir la docència adequadament amb aquests equips.

Cal destacar també les jornades de sensibilització que s’han realitzat al voltant de la salut a la feina, i la salut en general. S’ha posat especial èmfasi en les precaucions que cal prendre per evitar malalties víriques d’una banda, i de l’altra, els protocols de barrera i respecte a les mesures vigents per reduir els riscos de contagi de la Covid-19.

Un centre salesià amb diferents especialitats en formació professional

Els salesians van fundar el centre d’aprenentatge Maria Auxiliadora de Lomé el 1989 per donar formació professional a la joventut del barri.

Des de llavors, milers de joves s’han format a les aules en branques de formació tècnica i mecànica. Al llarg dels anys ha anat ampliant i millorant l’oferta formativa i actualment ofereix les branques d’Electricitat (que prepara per als diferents nivells professionals), Electrotècnia, Construcció metàl·lica i Manteniment informàtic. A més, té un taller de producció de Fusteria.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

BlogsDe andar y pensar
EL JÚBILO DE TOLEDO

EL JÚBILO DE TOLEDO

Carta de un anciano a Don Francisco César García Magán Toledo Excmo. e Ilmo. Dr. Dn. Amigo Francisco César: Espero que al recibo de ésta te encuentres bien, yo bien gracias a Dios. Tienes delante de él a cientos y cientos de pájaros volando sobre el agua del Tajo,...

BlogsLas cosas de Don Bosco
La cuna

La cuna

Nunca imaginé que hubiera de asumir responsabilidad tan profunda en mi corta vida de cuna. Esta es mi historia. Todavía aflora en mi memoria aquel tiempo en el que todo era luz. Francisco compró varias tablas de madera de acacia para construir una cuna. Iba a ser...

Escuelasssm
V Carrera Solidaria de Salesianos Ciudad Real, en esta edición para ayudar al pueblo ucraniano

V Carrera Solidaria de Salesianos Ciudad Real, en esta edición para ayudar al pueblo ucraniano

En este año, 2022, la intención ha sido ayudar al pueblo ucraniano a través de las casas salesianas que allí están presentes. Misiones Salesianas se encarga de canalizar la ayuda a través de la iniciativa Emergencia Ucrania Gracias de Corazón Pasados unos días, ya...

ActualidadFamilia Salesianasmx
Presentada la colección «Dejad que los niños escuchen mi voz», obra del salesiano Miguel Ángel Moreno Nuño

Presentada la colección «Dejad que los niños escuchen mi voz», obra del salesiano Miguel Ángel Moreno Nuño

El viernes 13 de mayo tuvo lugar en la casa inspectorial de Madrid el acto. Acompañaron al autor varias de las personas implicadas en la génesis y en la edición de la obra: Javier Navarro, por la editorial PPC, y José Andrés Sánchez Abarrio, del Instituto Superior de CC. Religiosas y Catequéticas "San Pío X". Javier Guil Sánchez condujo el acto, dando entrada y cancha a cada uno de los intervinientes.