La història de Ivann: «Estudiar, una realitat que suma i emancipa a la joventut»

14 septiembre 2023

Salesianos Comunicación | Fundación Don Bosco

l

Ivann és un exemple per als nostres joves del Programa Buzzetti. Des que li vam conèixer, amb la seva motxilla plena de llibres, no ha parat d'esforçar-se per a aconseguir el seu somni d'estudiar.

Els joves que arriben als pisos d’autonomia normalment tenen molt clar que han de formar-se per a poder treballar i emancipar-se. El temps constreny, i som expertes i experts en aquests processos d’acompanyament intensiu.

També arriben joves que manifesten el seu desig d’estudiar i fer una carrera de fons a nivell educatiu. Tenim molt clar que els somnis dels joves també són els nostres somnis i intentem, en la mesura de les nostres possibilitats, que aquest somni no es quedi aparcat durant anys.

Ivann és un exemple per als nostres joves del programa Buzzetti. Des que li vam conèixer, amb la seva motxilla plena de llibres, no ha parat d’esforçar-se per a aconseguir el seu somni d’estudiar fins a tenir un perfil professional amb el qual aspirar a un treball que li faci feliç. Ivann ens ho explica en primera persona i es converteix en un referent per a la joventut buzzettera.

 

«Soc Ivann Diarra, ivorià i andalús. M’encanta llegir, sobretot els llibres d’aventura. Vaig conèixer a Don Bosco quan vaig entrar al Pis d’Autonomia “Mercedes Berdonés” l’any 2021. En aquells dies estava finalitzant una FP d’Administració. Jo volia continuar estudiant i em van motivar a fer-ho, així que vaig començar un Grau Mitjà de Gestió Administrativa.

Vaig sortir del pis de majoria d’edat després de finalitzar el temps acordat i vaig continuar el meu segon any del grau, ara ja residint en la Comunitat Salesiana “Verge de les Neus”, aquí a Granada.

Aviat acabaré les meves pràctiques i em titularé. També estic treballant a mitja jornada en un supermercat atenent els clients, compatibilitzant-lo amb els estudis.

Acabar els meus estudis i aspirar sempre a continuar estudiant és la meva meta. Continuaré esforçant-me i treballant.

Dono les gràcies a la Fundació Don Bosco i a les persones col·laboradores de la Família Salesiana, que m’han acompanyat i animat al fet que continuï lluitant pels meus somnis.

Si em pregunten per on em veig d’aquí a uns anys, m’imagino en una gestoria com a administratiu i comptable. I per descomptat, abans d’acomiadar-me, #yosoybuzzettero»

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lágrima

La lágrima

Llevaba varios días luchando por ver la luz. Deseaba con todas mis fuerzas abandonar las angosturas del lacrimal y sentirme libre. Las penas de Don Bosco oprimían mi cuerpo de lágrima transparente. Los dueños del prado, donde ahora jugaban los chicos, habían...

smxVocacional
Ser luz para los demás

Ser luz para los demás

Fernando Miranda, Inspector de Salesianos María Auxiliadora, se hacía presente durante el rezo de vísperas en la comunidad propuesta de Sevilla Bartolomé Blanco para dar la bienvenida y acoger como se merecen a los dos jóvenes que han decidido tomarse la vida en serio.

Familia Salesianasmx
Toma de posesión Ángel Asurmendi Burriana
La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

El provincial saliente de SMX inició este sábado su etapa como titular de la Parroquia de María Auxiliadora de Burriana en la misa vespertina de las 19.30 horas, que contó con la presencia del vicario de la Diócesis de Segorbe-Castellón, Javier Aparici, y del resto de la comunidad salesiana de Burriana.

ActualidadFamilia Salesianassm
El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades y Cofradías de la Sagrada Entrada de Jesús en Jerusalén lleva preparándose desde el año pasado que recibía el testigo de la hermandad de Salamanca. El V Congreso se celebrará en Colmenar de Oreja (Madrid). Comunicando la fe El...