La primera promoció de Formació Professional de Salesians Terrassa torna a l’escola

25 mayo 2023

Diari de Terrassa

l

Per què? Doncs perquè els feia molta il·lusió; perquè tenien ganes de tornar a veure aquell col·legi tan seu que havien ajudat a construir a la dècada dels seixanta; perquè tenien ganes de retrobar-se amb els companys; perquè tenien ganes de veure com havien canviat aquells tallers que ells havien tingut; perquè, en una paraula, no tots poden dir que tornen a l’escola de la seva vida al cap de seixanta anys.

Contents i emocionats, els alumnes de la primera promoció de Salesians Terrassa, tornen a l’escola. Aquells que en van sortir ara fa seixanta anys, i que van anar a empreses com l’AEG o l’Agut a fer d’aprenents.

Per què? Doncs perquè els feia molta il·lusió; perquè tenien ganes de tornar a veure aquell col·legi tan seu que havien ajudat a construir a la dècada dels seixanta; perquè tenien ganes de retrobar-se amb els companys; perquè tenien ganes de veure com havien canviat aquells tallers que ells havien tingut; perquè, en una paraula, no tots poden dir que tornen a l’escola de la seva vida al cap de seixanta anys.

I s’hi han trobat alumnes enfeinats, professors que estaven ensenyant l’ofici de mecànic o d’elèctric, màquines velles (que ells havien fet servir), i també una escola canviada i renovada, on hi ha nois i noies, educació infantil, primària, secundària i formació professional, amb cicles que ells no tenien, com informàtica o comerç.

Molts van tenir la seva primera experiència laboral com a aprenents a les històriques fàbriques AEG i Agut de Terrassa.

Però també s’han trobat amb la seva escola, la que manté el mateix esperit salesià, la que acull alumnes d’ara com va acollir-los a ells. La que manté l’esperit dels murals d’història que estan penjats al porxo. La que se’n recorda d’en Ròmul Pinyol, i del seu germà Cèsar, i de la seva mare, Teresa.

En Paco Morales Ruíz ha estat l’antic alumne que ha promogut la visita. Ell mateix explicava que si avui era aquí era gràcies a en Ròmul, el fundador dels Salesians de Terrassa, que el dia de la riuada de l’any 1962, li va dir que es quedés amb ell i que no se n’anés cap a casa seva a l’altra punta de Terrassa.

Han visitat, sota les detallades explicacions dels caps de taller Diego Muñoz i José M. Palacín, els tallers renovats de mecànica i electricitat. Després han vist també els patis, el teatre, l’edifici d’Infantil, el gimnàs, les superaules i finalment l’Església. Han acabat amb una foto tots plegats al taller de mecànica i al porxo. En sortir s’han mostrat molt agraïts i encantats per la visita i per les explicacions i atenció que se’ls ha donat.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.