L’aigua potable disponible per a les famílies del barri de Imowo-Kekere d’Ikorodu, a Lagos, Nigèria

25 mayo 2023

Bosco Global

l

Gràcies a un projecte impulsat per l'ONGD salesiana Bosco Global i les Salesianes al país s'ha desenvolupat un sistema de subministrament d'aigua amb punts d'accés diferents per facilitar l'accés a l'aigua potable a les famílies més vulnerables.

Els treballs per al subministrament d’aigua a la comunitat d’Imowo-Kekere d’Ikorodu, a Lagos, Nigèria, s’han realitzat en el context del projecte de construcció d’un centre educatiu que les Salesianes – Filles de Maria Auxiliadora – estan duent a terme a el lloc, amb l’objectiu d’oferir, en un futur no gaire llunyà, formació per a la població en situació de més vulnerabilitat, especialment dones.

La primera fase del projecte, que ha conclòs amb èxit durant aquest primer any, ha consistit en la construcció d’un pou, una torre d’aigua, la distribució de quatre punts de subministrament d’aigua potable i la instal·lació d’un generador a la parcel·la de les Salesianes on es van realitzar les perforacions i on s’ha aixecat la torre d’aigua.

La construcció i l’equipament de la instal·lació d’aigua i sanejament, a més de cobrir les necessitats bàsiques del futur centre educatiu, té com a objectiu donar un servei públic i gratuït d’accés a l’aigua potable a totes les famílies del barri.

La implantació d’aquesta primera fase del projecte dóna compliment a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 6: garantir la disponibilitat d’aigua i la gestió sostenible i el sanejament per a totes les persones.

«Gràcies a la feina de les nostres estimades Salesianes al país, i amb el suport econòmic del Govern de la regió de Múrcia, Diputació d’Osca, Ajuntament d’Antequera, Fundació Roviralta i altres donacions privades, s’ha completat la posada en marxa del subministrament de aigua potable», explica Georgette Chimali, tècnica del projecte a Bosco Global, i afegeix que «a partir d’ara, es podran dur a terme amb més facilitat les activitats de lleure i temps lliure per a joves i infants que ja vénen realitzant-se».

Començament de la segona fase

Les darreres setmanes s’ha iniciat la segona fase del projecte, amb un enfocament de cura cap al medi ambient. En aquest sentit, s’han començat a dur a terme tallers de sensibilització sobre aquesta matèria i en especial sobre l’ús de l’aigua, per evitar-ne la contaminació i optimitzar-ne l’ús sense desaprofitar-la.

També s’està treballant en la sensibilització per millorar les condicions d’higiene i salut de les famílies de la comunitat i sobre la cura de l’aigua per a la prevenció de malalties.

D’altra banda, també estan previstos tallers de manteniment de les instal·lacions i equips perquè les mateixes persones usuàries puguin generar un sistema de gestió i manteniment.

Les Salesianes a Nigèria

Les salesianes van arribar el 2019 a Nigèria i es van establir a Ikorodu per atendre principalment joves, infància i dones en situació de vulnerabilitat, a través de l’educació i les activitats de lleure.

Es tracta de la primera presència de les salesianes al país, d’aquesta manera van donar resposta a les peticions dels bisbes locals, amb el suport de la mare superiora de les Salesianes a nivell mundial, Yvonne Reungoat i la responsable de les Salesianes en aquesta regió, la germana Yolande Kikange.

La nova comunitat salesiana a Lagos està formada per tres germanes salesianes: Dieudonne Jean Louis, Teresa Fernandes i Justina Egbedike.

Veure vídeo de perforació i construcció torre d’aigua

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...