Les parròquies salesianes reflexionen sobre el primer anunci

27 marzo 2023

Salesians Comunicació

l

Durant els darrers dies de març, rectors salesians de tot Espanya han participat en trobades formatives per reflexionar sobre diferents aspectes d'actualitat.

Durant el mes de març, rectors salesians i membres dels Consells Parroquials de Parròquies de tot Espanya han participat en trobades formatives per reflexionar sobre diferents aspectes d’actualitat. Segons Jordi Lleixà i Jané, delegat inspectorial de Pastoral Juvenil de Salesians Maria Auxiliadora (SMX), l’objectiu d’aquestes trobades és el d’“aturar-nos a reflexionar junts, o en cas contrari no ens endinsarem amb les necessitats de les nostres parròquies”. Els temes abordats han anat des del primer anunci i l’evangelització a les parròquies salesianes, la comunicació a les mateixes, els centres juvenils i la seva relació amb les parròquies, entre altres temes d’organització i programació del que queda de curs.

La trobada de la Inspectoria Maria Auxiliadora va tenir lloc a Salesians Godelleta (València) del 23 al 25 de març i el tema principal “El Primer Anunci” va venir de la mà del director del Teologat de Madrid, Koldo Gutiérrez. Jordi Lleixà explicava en la seva presentació de la trobada que “aquest tema està inclòs en un marc més ampli de temes de la inspectoria que s’ha presentat els dies previs als coordinadors de pastoral de plataformes socials i escoles. També es va presentar als coordinadors de l’IEF, als coordinadors de centres juvenils, i tot això juntament amb la feina que l’equip de pastoral de SMX fa. És una manera de posar-nos en situació d’escolta, intentar descobrir què ens demana avui a nosaltres”.

Pel que fa a la Inspectoria Santiago el Mayor s’han celebrat 3 trobades de Consells Parroquials. El tema principal de cada trobada “La Parròquia Salesiana i el primer anunci”. Els ponents en cada cas han estat capellans de les diòcesis de la parròquia que ha acollit la trobada: La nostra Sra. del Carme a Cantàbria, el 4 de març per a la zona nord; a Salesians Ourense, el 18 de març per a la zona del nord-oest i Atocha, el 25 de desembre, per a la zona centre. Juntament amb el tema principal de la jornada, els participants també van tenir un temps per compartir bones pràctiques.

A Espanya són un total de 58 parròquies i santuaris confiats als salesians. Santiago Muñoz, coordinador inspectorial de Parròquies per a SMX, explica que la Parròquia és sobretot una comunitat, és el subjecte actiu de la vida eclesial al servei de l’Evangeli. “La Pastoral Salesiana té a les parròquies un important camp de missió i acció pastoral. Aquests reptes exigeixen saber valorar el context, comprometre’s decididament per una missió evangelitzadora en la cultura actual, endinsar-se més en la fe, per viure-la més radicalment en la seva vinculació al Déu Viu i en la seva missió salvífica entre els homes”, comparteix.

Les parròquies i esglésies públiques salesianes volen convertir-se en comunitats cristianes de referència, amb una coresponsabilitat més gran dels laics. Per això, es pretén impulsar la seva participació a la fase diocesana del Sínode dels Bisbes 2023 (“Per una Església sinodal: Comunió – Participació – Missió”), que es desenvolupa des del passat mes d’octubre i fins a l’abril d’aquest any. D’altra banda, hi ha la intenció de potenciar la pastoral de la parròquia, en coordinació amb la resta de l’obra salesiana, especialment el centre juvenil.

La parròquia salesiana ha d’estar “en sortida”, evangelitzada i evangelitzadora. És important oferir propostes que ajudin a personalitzar la fe dels fidels, especialment dels joves, coneixent els nous llenguatges que manegen i les xarxes socials com a espai d’evangelització. Aquest objectiu també s’assoleix a través de la catequesi familiar, implicant les famílies en el despertar religiós dels fills i en la cura de la fe a la llar.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…