L’EUSS celebra el seus 25+2 anys d’història amb un acte institucional

13 mayo 2022

EUSS

l

La celebració estava prevista el 2020, però a causa de la pandèmia es va haver de posposar sine die. Finalment, aquest maig han commemorat els seus 25+2 en un acte que ha reunit més de 200 persones.

Més de 200 persones entre equip, comunitat salesiana, estudiants, antic alumant i famílies es van reunir dimecres a la celebració dels 25+2 anys de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS). Una festa que havia quedat posposada a causa de la pandèmia i que, finalment, s’ha fet realitat.

L’acte va arrencar a les 19h al claustre de l’EUSS amb un discurs de l’actual director, Andreu Moreno, qui va donar la benvinguda explicant que el camí fet durant aquests anys no ha estat fàcil: “Molts han estat els entrebancs, però gràcies a una visió, una gran determinació, i al compromís i l’esforç de moltes persones, tenim el goig de compartir aquest aniversari”. Tot seguit, va donar pas a la resta de convidats, a través dels quals es va fer un repàs institucional dels primers anys de l’escola, ara fa 27 anys.

Un quart de segle d’història

El naixement oficial de l’EUSS es remunta al curs 1994-1995, tot i que la idea es va començar a gestar uns anys abans. L’objectiu era impulsar un centre universitari de formació tècnica, que mantingués l’estil educatiu salesià, basant en valors com la convivència, la tolerància, les relacions interpersonals o el seguiment personalitzat que es dona a cada alumne.

Aleshores el director era Josep Maria Oriol, qui va mantenir el càrrec fins el 2002, quan el va substituir el Dr. Carles Rubio. En el seu discurs, els dos exdirectors van coincidir a destacar els moments especials del seu mandat, com la inauguració del primer curs, la primera graduació o les diferents titulacions que s’han impartit durant aquests anys.

Aquell 1994 també es va establir el conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, a la qual l’EUSS segueix adscrita actualment, i es va començar a impartir la titulació d’Enginyeria Tècnica Industrial en l’especialitat d’Electrònica Industrial. Posteriorment, s’incorporarien la resta de graus que oferta actualment: Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, Enginyeria en Automoció i la doble titulació en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Mecànica.

Una comunitat que perdura en el temps

La primera graduació de l’EUSS va ser el març del 1998. Des d’aleshores, l’escola ha format a 2117 enginyers i enginyeres. I alguns d’ells van estar presents ahir en aquesta celebració.

En primer lloc, José Manuel Alcántara i Mariona Martí, van ser els dos alumni que van participar del discurs d’aniversari, i ho van fer recordant el seu pas per l’EUSS. D’altra banda, els estudiants d’enginyeria Helena Boltes, de 1r curs, i Aaron Eguizábal, d’últim curs, també van tenir l’oportunitat d’explicar la seva experiència en primera persona.

Per últim, va ser el torn dels alumni Rebeca Sala, Product Manager in Energy Management a Lovato Electric i Brenda Dalmau, enginyera elèctrica i membre de l’equip directiu d’Instalaciones Enrique Dalmau SL. En aquest cas, es va parlar del lligam que manté l’EUSS amb les diferents empreses del sector, que fan que l’Enginyering by doing traspassi les parets de les aules creant noves sinergies amb el món laboral.

A l’acte també hi van intervenir representants de l’actual equip de l’EUSS, així com altres personalitats molt vinculades a la comunitat, com ara la Dra. Maite Carrassón, vicerectora de Qualitat i d’Acreditació Acadèmica de la UAB; el Dr. Alexandre Blasi, en nom del Patronat; Fernando Miranda, vicari i delegat de formació Inspectoria Maria Auxiliadora; i Orlando González, president Patronat Fundació Rinaldi.

La segona part de la celebració, més festiva, va comptar amb el grup musical St. Michael’s Coast per amenitzar el piscolabis que s’havia preparat per l’ocasió.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

BlogsDe andar y pensar
EL JÚBILO DE TOLEDO

EL JÚBILO DE TOLEDO

Carta de un anciano a Don Francisco César García Magán Toledo Excmo. e Ilmo. Dr. Dn. Amigo Francisco César: Espero que al recibo de ésta te encuentres bien, yo bien gracias a Dios. Tienes delante de él a cientos y cientos de pájaros volando sobre el agua del Tajo,...

BlogsLas cosas de Don Bosco
La cuna

La cuna

Nunca imaginé que hubiera de asumir responsabilidad tan profunda en mi corta vida de cuna. Esta es mi historia. Todavía aflora en mi memoria aquel tiempo en el que todo era luz. Francisco compró varias tablas de madera de acacia para construir una cuna. Iba a ser...

Escuelasssm
V Carrera Solidaria de Salesianos Ciudad Real, en esta edición para ayudar al pueblo ucraniano

V Carrera Solidaria de Salesianos Ciudad Real, en esta edición para ayudar al pueblo ucraniano

En este año, 2022, la intención ha sido ayudar al pueblo ucraniano a través de las casas salesianas que allí están presentes. Misiones Salesianas se encarga de canalizar la ayuda a través de la iniciativa Emergencia Ucrania Gracias de Corazón Pasados unos días, ya...

ActualidadFamilia Salesianasmx
Presentada la colección «Dejad que los niños escuchen mi voz», obra del salesiano Miguel Ángel Moreno Nuño

Presentada la colección «Dejad que los niños escuchen mi voz», obra del salesiano Miguel Ángel Moreno Nuño

El viernes 13 de mayo tuvo lugar en la casa inspectorial de Madrid el acto. Acompañaron al autor varias de las personas implicadas en la génesis y en la edición de la obra: Javier Navarro, por la editorial PPC, y José Andrés Sánchez Abarrio, del Instituto Superior de CC. Religiosas y Catequéticas "San Pío X". Javier Guil Sánchez condujo el acto, dando entrada y cancha a cada uno de los intervinientes.