Més de 20 combois humanitaris i 100 projectes d’emergència per ajudar Ucraïna

24 febrero 2023

Salesians Comunicació

l

A un any de l'inici del conflicte, Misiones Salesianas i Bosco Global segueixen recolzant projectes que atenen la població ucraïnesa al país i refugiada fora de les seves fronteres.

Ucraïna fa un any d’invasió amb més de 200.000 persones mortes, 40.000 ferides, gairebé 2.700 escoles bombardejades i 500 destruïdes. Són algunes de les xifres que deixa el conflicte d’Ucraïna durant aquests 12 mesos amb més de 900 atacs comptabilitzats. Gairebé 18 milions de persones necessiten ajuda humanitària urgent per viure i més de 5,5 milions d’escolars han interromput la seva educació per la guerra.

Milions de vides van canviar per sempre el 24 de febrer de l’any passat. “Quan van començar els bombardejos també ho van fer els talls d’aigua, electricitat i gas. No podíem rentar-nos i era difícil aconseguir menjar”, recorda Boris, que va fugir de Mariupol, “una ciutat que ja no existeix perquè està cremada i destruïda”.

Els missioners salesians estan, des del primer moment, al costat de la població acompanyant i acollint la població refugiada als països fronterers i ajudant les persones desplaçades a Ucraïna. En els darrers mesos, als bombardejos se suma l’hivern, amb temperatures per sota dels 20 graus que han incrementat les necessitats. Per aquest motiu, es va posar en marxa el projecte Winterization, coordinat des de Varsòvia per fer front a les necessitats de l’hivern en el context de guerra que viu el país.

Gràcies a les ajudes rebudes, les escoles salesianes de Lviv, Odessa i Kíev han aconseguit mantenir obertes i oferir educació en situació d’emergència amb la construcció de refugis, reforços de l’aïllament i suport per als subministraments d’aigua, llum i gas, suport psicològic a estudiants, professorat i família i assegurar els costos escolars.

Més de cent projectes d’ajuda humanitària, tant material com de suport psicològic, assistència, educació i activitats de temps de lleure per als menors han estat desenvolupats en aquest any de conflicte pels missioners salesians a Ucraïna i als països fronterers.

Ajuda per a Misiones Salesianas

L’entitat salesiana ha enviat més de 500.000 euros per recolzar la població afectada i les obres salesianes d’Ucraïna i dels països limítrofs.

L’ajuda també ha arribat a Ucraïna a través de més de 20 combois humanitaris aquests dotze mesos amb béns de primera necessitat per repartir-los entre la població atesa pels Salesians. El centre logístic a Lviv permet la distribució d’aliments i articles no peribles a nou ciutats del país, incloses les zones en conflicte més a l’est.

«Seguirem ajudant en tot allò que calgui, però esperem que la guerra acabi aviat perquè l’ajuda humanitària pugui ser substituïda per ajuda per reconstruir el país«, assegura Krzysztof Grzendzinski, salesià responsable de l’Equip de Coordinació per a l’Emergència a Ucraïna.

Col·labora amb la campanya ‘Emergència Ucraïna’:

https://misionessalesianas.org/donar-ahora/?amount=50&id=24381&description=Emergencia%20Ucrania%20&destination=Misiones+Salesianas+%28cod.+040%29

Ajuda per Bosco Global

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX), amb seu a Sevilla, segueix canalitzant l’ajuda, a través de la seva ONGD Bosco Global, amb la campanya ‘Emergència Ucraïna’. Des que comencés la crida per recolzar aquesta causa solidària, la campanya ha recaptat fons econòmics destinats a persones ucraïneses que van abandonar casa seva i estan refugiades i acollides a Polònia.

La campanya aporta projectes de Protecció Internacional a Polònia. En els primers mesos, ajudant a les ciutats de Gdansk, Lubrza i Szczecin, als costos diaris d’alimentació i subministraments bàsics de prop de 30 persones refugiades. Actualment, Bosco Global treballa en dos projectes molt concrets: en el suport financer al Lyceum Narnia d’Odessa, per mantenir les seves activitats educatives durant la guerra, i en l’ajuda humanitària per cobrir els costos de creació i manteniment del centre logístic a Lviv.

Es compleix un any del començament del conflicte i l’ajuda continua essent necessària. Vies per fer donatiu econòmic:

Titular compte: Inspectoria Maria Auxiliadora

IBAN: ES31 2100 2542 6102 1005 9715

BIZUM (Titular Bosco Global): 38075

Amb concepte: Donació UCRANIA (Important que es posi amb claredat el concepte)

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.