Més de 700 alumnes participen en la cinquena edició de Bikreando

9 mayo 2024

Per Comunicació. Elx.

l

L’esdeveniment d’emprenedoria i d’innovació organitzat per Salesians Elx es va fer en el Centre de Congressos

El regidor de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació, Samuel Ruíz, va presentar l’esdeveniment final del Projecto ‘Bikreando’, una proposta educativa que treballa la innovació i l’emprenedoria organitzat pel centre educatiu Salesians “San José Artesano” amb la col·laboració de l’ Ayuntament d’Elx i CEEI Elx.

En aquesta cinquena edició del projecte, s’hi van implicar més de 700 alumnes de 11 centres educatius de tota la província.

La presentació comptà, a més, amb la presència del director del col·legi, Javier Sevilla; el cap del departament de Gestió Administrativa de Salesians, Carlos Berenguer; el president del CEEI Elx, José Javier García i el diputat provincial de Cultura, Juan de Dios Navarro.

POTENCIAR L’EMPRENEDORIA DELS JOVES

El desenllaç d’aquesta cinquena edició, que compta amb el recolzament de l’ Ayuntament d’Elx, la Generalitat Valenciana i de la Diputació, tindrà lloc durant tot el matí en el Centre de Congressos. Allí es coneixerà quins projectes entre els finalistes son els guanyadors i tenen la possibilitat de pujar un esglaó més i rebre el recolzament d’un altre projecte focalitzat cap a aquesta idea: BIKreandoLAB. Amb BIKreandoLAB durant un any accediran a nous recursos d’assessorament empresarial per a convertir el que a dia d’avui és una idea en una realitat tangible.

La jornada del dia 8 reunirà centres educatius, estudiants, empreses i col·lectius empresarials. En la sala 1 del centre de congressos es presentaran casos d’èxit: José Moreno Camacho explicarà JM Electricitat i a continuació, Ferrán Climent farà el mateix amb Redeco EC; en la sala 2, Inmaculada Montes donarà a conèixer Actiu i un altre més encara per determinar per qui anomena GDV Mobility. Per último, en la sala tres, Javier de Jesús Landesa explicarà què és TNU i Jesús Martínez farà el mateix amb Greene. Paral·lelament, en la sala multi-usos hi haurà una exposició oberta al públic i en ella es procedirà a l’avaluació de les distintes organitzacions.

La presentació dels sis projectes es farà per aquest ordre: de JOVEMPAElche Parque Empresarial, IBIAE, CEEI Elche, AEME i Cedelco. A la conclusió, a les 12 hores, hi haurà una conferència de Silvia Antón, cofundadora de MediterraneanAlgae, que donarà pas a l’ actuació teatral de Improvivencia i, finalment, es procedirà a l’acte de clausura de BIKreando 2024 i el lliurament de reconeixements. Amb aquest acte es clouran les activitats del matí.

BIKREANDOLAB

Per la tarda es va presentar BIKreandoLAB de la mà del responsable de Gestió Administrativa de Salesians, Carlos Berengueramb els projectes guanyadors de 2023, que s’han tutorat durant aquests dotze mesos últims, que son Sur, Lorian i FashFast. Segons va explicar el docent, durant aquest any han participat en 46 sessions i 176 hores de formació per a donar-los l’empenta final i que es llancin a convertir la seva idea en una realitat tangible. El fermall final de la jornada el va posar Ester Martínez amb una conferència sobre «Estratègies per a superar-se» amb la que es va donar pas al comiat.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.