Més d’un miler de nens i joves s’atreveixen a somiar amb les Acampades ADS

23 abril 2024

Per Salesians Comunicació

l

Desenvolupada simultàniament al Campello i Elx, procedents dels diferents centres juvenils i IEF de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia

Del 19 al 21 d’abril més de 800 nens i joves acompanyats pels seus animadors han participat en l’Acampada “Amigos Domingo Savio”, que es va dur a terme de manera simultània a les cases d’Elx i El Campello. Els participants van ser nens i joves de 3r de Primària a 2n de Secundària que durant dos dies es van xopar de la vida de personatges que es van trobar amb Don Bosco, tot participant i reflexionant sobre les seves vivències amb el sant torinés, com ara Francisco Besucco, Laura Vicuña o Domènec Savio. Cadascun dels partits, està coordinat per un equip format per un SDB o FMA, una Tècnic de la DPJ i un voluntari. A més compta amb un Equip Zero que el conformen els Salesians Cooperadors d’Elx i professorat del territori pastoral implicat.

Cada dia de trobada comença amb una oració de Bon dia, continua amb un moment formatiu preparat per l’equip coordinador sobre el personatge corresponent que imparteixen els animadors als nens i joves, segueix amb un moment lúdic i finalitza amb una oració de tancament i Bona nit.

Cada casa participant liderada pel seu centre juvenil s’encarregava de les parts més lúdiques, tenint en compte sempre el lema ‘Atreveix-te a somiar!’. El primer grup va realitzar un recorregut lúdic per la ciutat d’Elx i una celebració de la Paraula. El segon, va gaudir d’una sortida a la platja del Campello i va viure un moment d’oració i gest solidari. Un altre grup va acudir al Parc del Campello per a realitzar la seva activitat, mentre que els més majors, van visitar l’illa de Tabarca i van viure un moment d’oració i reconciliació.

La trobada va comptar amb la presència dels salesians animadors dels centres i associacions participants, dels directors de les dues presències salesianes amfitriones, Javier Sevilla i Antonio Zaragoza, així com del delegat inspectorial de Pastoral Juvenil Jordi Lleixà, entre altres.

Des de l’equip inspectorial de Pastoral Juvenil expliquen que «la trobada de les ADS continua reflectint la mirada i el bategar de Don Bosco en tants nens, en els seus animadors, i en l’equip que hi ha darrere, que una vegada més tornen a apostar per continuar construint el somni de Jesús, a través dels somnis que es donen en cadascun dels participants, animadors i equips que fan possible aquest partit». «A través dels seus riures, jocs, mirades continuen descobrint el seu camí, i que en els seus somnis, està el somni d’un amic, Jesús» afegeixen.

Aquesta trobada es fa possible cada any gràcies a la participació de voluntaris, tant en l’equip coordinador com en el dia a dia del partit, personal dels serveis tècnics de la delegació de Pastoral Juvenil, salesians, salesianes, salesians cooperadors, professorat i les cases que han acollit i motivat aquesta participació. “Gràcies a ells, ens seguim atrevint a somiar junts!” conclouen.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.