Música i solidaritat es donen la mà a Utrera

7 junio 2023

Comunicació Utrera | Utrera Digital

l

Més de 150 integrants del cor juvenil donen forma a un «enlluernador» concert en benefici del projecte Oberti.

El cor juvenil del col·legi salesià ‘Nuestra Señora del Carmen’ va oferir el 30 de maig passat el seu tradicional concert anual coincidint amb la recta final del mes de Maria Auxiliadora.

«Un any més «ha enlluernat tothom» amb la seva actuació”. Així ho han assenyalat des del propi centre educatiu destacant que el recital ha arribat «després d’un any d’assajos, i després de cantar en diferents celebracions a Don Bosco i Maria Auxiliadora » Aquesta actuació, a benefici del projecte ‘Oberti’, ha portat com a novetat que la meitat de les cançons han comptat amb música en directe.

A l’edició d’aquest 2023, el cor ha tingut un record especial pel salesià Juan Manuel Espinosa, mort recentment, interpretant una de les moltes cançons que ell va escriure. El tema principal de l’esdeveniment va ser ‘Us dec la vida’, del musical de Don Bosco, en què «el mateix actor d’aquest musical, Juanfran Martínez, va acompanyar els assistents, vivint-se uns moments molt emotius».

L’organització va voler donar les gràcies «a tots els que fan possible que aquests més de 150 joves cantin ballin i facin gaudir tanta gent. Gràcies als músics Andrés Barrios, Javier Dana, Manuel García i María José Martínez; als solistes del col·legi, especialment a José Antonio Palomino, que és un antic professor de la Casa que ens ajudat en el tema estrella; a José Manuel García, per la tècnica i el so; a Mario Domene; i, sobretot, a la nostra directora, María José Sánchez, que és un remolí d’energia i generositat amb la música i als joves del cor», compartien.

Projecte Oberti

Al començament del curs 2016-2017 es pretén fer un pas més per conformar aquest projecte d’educació no formal per a joves en risc d’exclusió com un ambient més de l’obra salesiana a Utrera, per la qual cosa proposa una nova denominació: Projecte Oberti.

Don Ernesto Oberti va ser segon director de la Casa Salesiana d’Utrera (1884-1904), i part important de la presència Salesiana a Espanya. El seu paper a Utrera va ser crucial per consolidar, orientar i donar vida definitiva a la fundació del Marquès de Casa Ulloa.

Des de llavors l’entitat Salesiana porta treballant pels infants, adolescents i joves de la localitat, seguint l’esperit incansable de Don Bosco de treballar pels joves més necessitats, sota el lema “bons cristians i honrats ciutadans” oferint-los una educació integral a l’oci i temps de lleure com passava a l’oratori festiu.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.