/* ADOBE SENSE */
Pasqua Salesiana: Una experiència per a què centenars de joves visquin els moments centrals del cristianisme

21 marzo 2024

Salesians Comunicació

l

Del 28 al 31 de març, al voltant de 2.000 adolescents i joves participaran en alguna de les trobades de Pasqua que organitzen els Salesians i les Salesianes en diferents llocs d’Espanya.

Salesians i Salesianes tornen a oferir, un any més, una experiència d’espiritualitat única a centenars d’adolescents i joves a Espanya: la Pasqua Salesiana. Aquestes trobades se celebraran en diferents punts de la geografia espanyola des del Dijous Sant (28 de març) fins el Diumenge de Resurrecció (31 de març).

Al voltant de 2.000 participants se sumaran a aquestes trobades, amb edats compreses entre els 16 i leo 25 anys en la majoria dels casos. Animadors i salesians i salesianes acompanyaran els joves aquests dies, organitzant els moments d’oració, de grup, de reflexió personal i les celebracions religioses pròpies del Tríduum Pasqual.

Les trobades pasquals s’emmarquen dins de l’Itinerari d’Educació en la Fe, i per això, la majoria, tenen com a destinataris els joves dels ambients salesians i a tothom que vulgui celebrar la Pasqua en un clima profund de fe i en un ambient juvenil.

‘Un somni d’amor sense límits’

Sota el lema comú ‘Un somni d’amor sense límits’, en línia amb la celebració del bicentenari del somni dels 9 anys de Don Bosco, es proposa als joves una invitació a contemplar Jesús com a camí, veritat i vida durant el Tríduum Pasqual.

 ”Tant de bo que els qui anem a celebrar i viure aquesta nova Pasqua de Resurrecció, obrim el cor per escoltar el Senyor, descobrint així el somni que té per a cada un de nosaltres. Demanem a Déu que, ajudats per la força del seu Esperit, siguem capaços de respondre amb generositat a la seva crida per a viure -des de l’Amor autèntic i sense límits- la vocació que ens ha regalat a cada un”, expressava l’equip organitzador en un comunicat.

Himne de la Pasqua Salesiana

Entre els recursos distribuïts per a la vivència de la Pasqua Salesiana, cal destacar una cançó a mode d’himne amb el mateix títol que el lema: ’Un somni d’amor sense límits’. L’autor de la lletra, amb un missatge ple d’esperança, és Javi Vázquez, coordinador de Pastoral de Salesians Morón. El tema està disponible en plataformes digitals com Spotify, Youtube, Amazon Music o iTunes.

Activitats durant la Quaresma

L’Església proposa la Quaresma com a camí de preparació a la Pasqua de Resurrecció. Des dels diferents ambients salesians s’han proposat activitats en aquest sentit, com peregrinacions, convivències cristianes o exercicis espirituals. 

Obres teatrals i passos processionals

En algunes cases salesianes, es representen obres teatrals sobre la Passió de Crist. Cal destacar les funcions ‘Getsemaní’ (a Utrera i a Puertollano), per exemple, o ‘La Pasión’ (Huesca), per exemple. A més, en localitats com Alcalá de Guadaíra, Algeciras, Alicante, Arcos de la Frontera, Cádiz, Ciudad Real, Córdoba, Elche, Granada, Huesca, Jerez, La Línea, Mataró, Málaga, Montilla, Morón de la Frontera, Palma del Río, Pozoblanco, San José del Valle, Sevilla, Úbeda o Utrera, s’hi faran del 24 al 31 de març les tradicionals sortides processionals, amb un volum aproximat d’uns 30.000 germans.

Una experiència compartida en les xarxes socials

Amb el hashtag #PascuaSalesiana s’anima a compartir en les xarxes socials la celebració de la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor en els ambients salesians.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…