Portugal acull el fòrum Missioner Salesià per aprofundir en «El Primer Anunci: Com comunicar Crist avui»

30 noviembre 2022

Comunicació | ANS

l

Aquesta trobada també va servir per a la reunió dels Delegats Inspectorials d'Animació Missionera de la Regió Mediterrània a Lisboa, una trobada per reflexionar i compartir l'experiència.

L’Equip d’Animació Missionera de la Inspectoria Salesiana de Portugal va organitzar el Fòrum Missioner Salesià sobre el tema «El Primer Anunci – Com comunicar Crist avui», una cita que ha comptat amb la participació dels representants de Salesians a Espanya.

El 18 de novembre es va fer una jornada de reflexió sobre el tema, ús d’eines i recursos adequats. Van participar salesians, responsables i col·laboradors de les àrees de comunicació, pastoral i missió, de diverses presències salesianes de la Inspectoria Portugal, entre elles Cap Verd, Funchal i Mirandela, que van participar en la trobada en videoconferència.

L’esdeveniment va començar amb la presentació del missatge d’Alfred Maravilla, Conseller General per a les Missions, que va subratllar la importància d’arribar als joves mitjançant aquests mitjans: “Aquest és un desafiament molt gran. Sabem que els nostres joves sempre estan connectats. I som nosaltres els que hem d’estar allà per anunciar Crist. No tant amb paraules explícites, però sobretot de manera que permeti el primer anunci, mitjançant imatges, vídeos i altres recursos”. Posteriorment, Maravilla va exhortar els participants “que es prenguin seriosament aquest desafiament” perquè és un “camp immens, obert, amb molts joves atents a la paraula dels salesians per conèixer Jesús amb la seva ajuda”.

La trobada va ser inaugurada per José Aníbal Mendonça, Inspector de Portugal, i després, durant les diverses intervencions, es van presentar alguns exemples de projectes que creen sinergies entre l’animació missionera i la comunicació social.

Aquesta trobada també va servir per a la reunió dels Delegats Inspectorials d’Animació Missionera de la Regió Mediterrània a Lisboa, “una trobada per reflexionar i compartir l’experiència a les inspectories”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.