Pozoblanco, somni missioner

8 marzo 2022

Salesians Comunicació / Misiones Salesianas

l

Misiones Salesianas i Salesians Pozoblanco organitzen exposicions, xerrades i trobades en aquest mes de març centrades en la missió dels salesians a tants països del món.

El passat 11 d’octubre del 2021, el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació va condecorar, a títol pòstum, a César Fernández, missioner salesià, amb la Gran Cruz de la Orden del Mérito Civil. Aquest dimecres 9 de març serà l´acte de lliurament a Madrid.

Amb més il·lusió, si és possible, se celebraran els actes que Misiones Salesianas i salesians Pozoblanco han programat per a aquest mes de març a la ciutat cordovesa per exalçar el lliurament d’una vida, no només d’un dels seus fills més il·lustres, César Fernández, és un de tants missioners salesians que eduquen els joves més vulnerables a tants racons del planeta. La història del somni missioner de César es va desenvolupar a l’Àfrica des de 1982 fins que va ser assassinat a la frontera de Burkina Faso el 15 de febrer de 2019.

“Creiem que el millor homenatge que podem fer-li és continuar recolzant els programes que va impulsar i que la seva memòria es prolongui als destinataris pels quals va lliurar la seva vida”, expliquen els salesians de Pozoblanco.

Per això, ambdues entitats salesianes han programat diferents activitats per donar a conèixer el projecte Pozoblanco, somni missioner. “Volem ser cada vegada més persones les que sentin com a seu aquest somni i donin suport a la tasca que els missioners salesians realitzen amb els joves, nens i nenes més vulnerables a Kara (Togo)”, comenta Ana Muñoz, portaveu de Misiones Salesianas. El somni missioner que un dia va tenir el pare César segueix viu a Pozoblanco amb més de 40.000 euros recaptats per a la missió salesiana de Kara (Togo)

Programació de Pozoblanco, sueño misionero

Del 8 al 17 de març estarà oberta al públic l’exposició Raíces, al centre juvenil ‘Magone’. En horari de matí estarà oberta per als alumnes de les escoles de la ciutat. A les tardes, per al públic general, l’horari serà de 17 a 20 hores. Raíces és una exposició en què, a través de diversos objectes de la vida quotidiana, apropen el visitant a llocs de tot el món on Misiones Salesianas és present.

El 18 de març tindrà lloc la presentació del projecte Pozoblanco, somni missioner al teatre El Silo (a l’Avinguda del Silo, s/n), a les 20.30 hores. Amb aquest acte es pretén que Pozoblanco conegui i sigui protagonista d’aquest mes missioner. S’informarà sobre el projecte que s’està recolzant a Kara i hi haurà testimonis des de la missió. A més, hi participarà Luis Manuel Moral, director de Misiones Salesianas,i es presentarà un llibre sobre la vida del pare César, escrit per un missioner salesià que va conviure amb ell.

Del 22 al 31 de març podreu visitar l’exposició Indestructibles a la sala d’Exposicions Cruz de la Unidad. Indestructibles, realizada por Alfons Rodríguez i Xavi Aldekoa i patrocinada per Missions Salesianes, dóna una visió realista sobre Àfrica a través d’onze històries de nens i nenes que cada dia donen el millor de si per seguir endavant i millorar.

El 29 de març tindran lloc els Desayunos con corazón, al Centre Impulsa (al Carrer Dr. Vicente Pérez, 1), de 9.30 a 11 hores. Aquesta iniciativa s’adreça al món empresarial de Pozoblanco i la comarca. Amb ella es pretén que les empreses es comprometin com a agents de transformació social, no només en el seu entorn més proper, sinó també per canviar realitats injustes a tot el món.

I, finalment, per tancar el mes missioner, el 31 de març se celebrarà l’acte de cloenda de Pozoblanco, sueño misionero, a la Sala d’Exposicions Cruz de la Unidad. Aprofitant el tancament de l’exposició Indestructibles, es farà un acte de clausura d’aquest mes missioner a Pozoblanco. Seran convidades les autoritats de la ciutat i tots aquells ciutadans que les vulguin acompanyar. Un espai de trobada per compartir i reflexionar junts.

Fill il·lustre de Pozoblanco

El missioner salesià César Fernández va morir assassinat el 15 de febrer de 2019, durant un atac gihadista perpetrat a la frontera sud de Burkina Faso. Els atacants van detenir el vehicle en què viatjaven el missioner espanyol i dos salesians togolesos més, quan aquests tornaven del Capítol Provincial de la Inspectoria Salesiana d’Àfrica Occidental Francòfona (AFO) que s’havia celebrat a Lomé (Togo). Després de registrar el vehicle, es van emportar a Fernández a un bosc proper, on el van assassinar de diversos trets.

Nascut a Pozoblanco (Córdoba) el 7 de juliol de 1946, César Fernández va ser missioner a diversos països d’Àfrica des de 1982, sent fundador en aquest any de l’obra salesiana a Togo, el seu primer destí. Al llarg de la seva trajectòria va treballar com a mestre de novicis (1988 – 1998) i va exercir, entre altres funcions, com a delegat de l’AFO al Capítol General 25 (2002). El seu darrer destí va ser Burkina Faso. Tenia 72 anys i havia complert els 55 anys de salesià i els 46 anys de sacerdot.

Gran Creu de la Orden del Mérito Civil

La Orden del Mérito Civil, instituïda pel rei Alfons XIII el 1926, depèn actualment del Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya. Aquesta condecoració es concedeix per premiar les virtuts cíviques dels funcionaris al servei de l’Estat, així com els serveis extraordinaris dels ciutadans espanyols i estrangers en el bé de la Nació. Consta de set graus (de menor a major): Cruz de Plata, Cruz, Cruz de Oficial, Encomienda, Encomienda de Número, Gran Cruz, i Collar. En el cas de la Gran Cruz, el personatge distingit amb aquesta condecoració porta annex el tractament d’Excel·lència o Excel·lentíssim/a o Excel·lentíssim/a Senyor/a.

César Fernández rebrà, a títol pòstum, aquest guardó aquest proper dimecres, 9 de març de 2022.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…