Presentada la imatge de l’Estrena 2023

25 noviembre 2022

Salesians Comunicació

l

Agustín de la Torre –dibuixant espanyol, salesià cooperador i professor– és l'encarregat d'un d'ells. En aquesta notícia, explica el que ha volgut reflectir en aquest.

Ja s’ha publicat la imatge per a l’Estrena 2023: “Com llevat en la família humana d’avui. La dimensió laical de la Família de Don Bosco”. Els dos dibuixos que acompanyaran al lema que el Rector Major tria per motivar i animar a la Família Salesiana l’any vinent es van fer públics, un d’ells, de l’artista espanyol Agustín de la Torre, educador salesià en el col·legi «María Auxiliadora» de Sevilla com a professor de dibuix.

En paraules del dibuixant espanyol, “el cartell vol reflectir la fertilitat i extensió de l’Obra Salesiana en el món. Don Bosco en el centre, flanquejat per 50 persones a la seva dreta i 50 a l’esquerra. Són fàcilment reconeixibles algunes persones essencials en l’Espiritualitat Salesiana, des de la pròpia Mare Mazzarello, Mamà Margarida, Don Rua, Domènec Savio, Laura Vicuña… fins als actuals Rector Major i Mare General o el més recent sant salesià Don Zatti. A partir d’aquí, desenes de salesians i salesianes d’arreu del món, salesians cooperadors, seglars, famílies, joves i infants que completen una alegre composició plena d’alegria”.

Segons De la Torre, “tots miren amb felicitat cap endavant (com deia Don Bosco), observant a l’espectador que també és part d’aquest bell projecte, de la massa que s’ha deixat enganxar i ha crescut amb el llevat conegut com a ‘espiritualitat salesiana’ o ‘sistema preventiu’. El món, reflectit en els colors de les robes o de la pell de cadascun i cadascuna, és millor perquè és divers, positiu, creatiu, evangèlic i salesià”.

Com a punt fort del dibuix, una mirada afectuosa als infants, adolescents, joves, adults, missioners i religiosos de tot el món, que, gràcies a l’afany artístic de l’autor, són retratats aquí, acompanyats de diversos elements que expressen la salesianitat.

“Reitero la meva alegria per ser de nou un dels autors del cartell de l’Estrena –va concloure Agustín de la Torre–, expressant a través del meu art, la meva alegria i gratitud a Don Bosco”.

Don Bosco i Mamà Margarida

L’altre dels dibuixos publicats ha estat obra de l’Oficina de Comunicació Social de la Inspectoria “Sant Antoni” de Portugal. Aquesta imatge expressa amb claredat la laboriositat i vivacitat de la Família Salesiana, ahir i avui, al servei dels joves de tot el món. La il·lustració proposada s’inspira a més en l’afecte i la dimensió familiar que unia a Don Bosco i a Mamà Margarida amb els joves rebuts a l’Oratori de Valdocco.

Dues propostes que, sens dubte, ajudaran a transmetre el missatge triat pel Rector Major per a la seva Estrena: “Com llevat en la família humana d’avui. La dimensió laical de la Família de Don Bosco”. Com és tradició, el desè successor de Don Bosco presentarà a les Salesianes la seva Estrena 2023 al final del proper mes de desembre.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...