Recordant el viatge de Don Bosco a Barcelona

31 julio 2022

l

Els joves que participen en el Campobosco 2022, que va començar aquest dissabte 30, van visitar els llocs salesians a Barcelona, terra que va acollir Sant Joan Bosco el 1886.

El segon dia del Campobosco 2022 (#CPB22), després de la seva inauguració la tarda anterior, va portar els seus participants a visitar la Barcelona salesiana.

En aquesta edició, per la nombrosa presència de joves que han decidit participar-hi i fruir d’aquesta experiència organitzada per la Pastoral Juvenil Salesiana, s’han format dos grans grups que fan totes les activitats programades per cada dia, però per separat i en moments diferents.

D’aquesta manera, un dels dos grups, el que està allotjat als Salesians Martí-Codolar, va començar amb una oració i la presentació del dia a les 10 del matí. Posteriorment, una hora després, van començar les reunions grupals amb els participants i els seus animadors. En aquest moment, van fer la visita al Centre Juvenil i al Museu de Martí-Codolar, on van poder amarar-se d’història salesiana, amb aquella visita tan especial que Don Bosco va fer a Barcelona entre abril i maig de 1886, just dos anys abans de morir, a més de rememorar la històrica fotografia del 3 de maig de 1886 amb Don Bosco assegut, envoltat dels nois orfes de l’Oratori de Sarrià, juntament amb algunes personalitats de la societat barcelonesa, de la Venerable Dona Dorotea de Chopitea o de Don Rua, entre altres. A les 13 hores, en les escales del pavelló acadèmic, se celebrà l’eucaristia per aquests joves.

Per la tarda, després del dinar, els joves d’aquest primer grup allotjat a Martí-Codolar, va ser convocats per a visitar la Barcelona salesiana, un recorregut que els va portar a les presències salesianes de Can Prats, on Sant Joan Bosco –en aquella visita a Barcelona de 1886– va tenir el somni missioner de la jove Congregació Salesiana; la Parròquia de Maria Auxiliadora de Salesians Sarrià i la propera Torre Gironella –presència de les Salesianes a Barcelona per intercessió de dona Dorotea de Chopitea–; i el Temple Expiatori al Sagrat Cor de Jesús en el Tibidabo en mans dels salesians, on, a més de fruir de les espectaculars vistes de la ciutat de Barcelona, els joves van poder visitar la seva Cripta amb la capella de l’adoració perpètua al Santíssim Sagrament, l’Església o la part superior del Temple, als peus de l’enorme imatge de 8 metres d’alçada de Jesús.

A la tornada a Salesians Martí-Codolar, els joves van sopar, va tenir un temps interior i d’oració comunitària i van escoltar les ‘bones nits’ salesianes per part d’un dels membres col·laboradors dels Salesians Cooperadors.

Per la seva part, el segon grup allotjat a Salesians Horta va fer les mateixes activitats que el primer, però en un horari diferent. Pel matí, van fer les visites anteriorment esmentades a Can Prats, la Parròquia de Sarrià, Torre Gironella i el Tibidabo per, després del dinar, celebrat conjuntament a Salesians Martí-Codolar per tots els participants, fer les seves reunions grupals, les seves visites al Centre Juvenil i al Museu i celebrar la missa a las 19:30 hores.

 

SERÀ UNA EXPERIÈNCIA QUE US TOQUI EL COR?”

Ambdues misses les va presidir el Provincial de la Inspectoria Santiago el Mayor (SSM), Fernando García, i hi van concelebrar altres salesians. En les homilies, “Nando” els va predicar sobre les lectures del dia que parlaven de la contraposició entre estar plens o estar buits. Va posar l’exemple de Don Bosco. “Déu parla a les persones, i va parlar a un nen anomenat Juanito Bosco en el seu somni dels 9 anys. Déu el cridava a omplir buits entre els seus amics i coneguts, però, per a fer-ho, Juanito havia d’estar ple”. Va posar varis exemples, com el de les presons del seu temps on hi havia tants nois abandonats. “Don Bosco va saber veure les necessitats dels joves”.

 

Fernando continuà centrant ara les seves paraules indicant on Don Bosco veuria avui les persones buides. “Avui veuria que hi ha molta soledat en el jovent; també un gran buit en sentir-se desorientats – per saber cap a on han de caminar els joves–. I a més amb l’absència de Déu en la nostra societat, perquè el missatge de Déu no cala i la seva Paraula no porta pau, amor o responsabilitat”. Va acabar al·ludint a les cases salesianes: “En les nostres presències, omplirem buits, si hi ha joves que vulgueu ser evangelitzadors d’altres joves”.

 

Després de l’eucaristia, els joves van tornar a Salesians Horta per a sopar, tenir un temps de reflexió i oració comunitària i el col·loqui de les ‘bones nits’, impartit també per un dels Salesians Cooperadores que participa en el desplegament correcte de la trobada.

 

Després, a descansar. Al dia següent els espera el llarg viatge a Itàlia, fins el Colle Don Bosco, on començarà la visita als llocs salesians en el Piemont.

Segueix el Campobosco 2022

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
Representación salesiana en el encuentro “Together”, la gran Vigilia Ecuménica que precede al Sínodo

Representación salesiana en el encuentro “Together”, la gran Vigilia Ecuménica que precede al Sínodo

Marina Ponce (Morón), Pablo Baltasar (Huesca), Delmiro Barbeito (Madrid - Estrecho) y Luis Carrera (Vigo - María Auxiliadora), representaron a la juventud de las presencias salesianas de España durante el fin de semana del 29 de septiembre al 1 de octubre para...

Escuelassmx
Inaugurado el curso académico en el Instituto Superior de Ciencias Religiosas Don Bosco de la obra salesiana de Martí-Codolar

Inaugurado el curso académico en el Instituto Superior de Ciencias Religiosas Don Bosco de la obra salesiana de Martí-Codolar

El miércoles 27 de septiembre se procedió a la inauguración con la intervención de Mons. David Abadías, Obispo auxiliar de Barcelona, quien disertó sobre los Retos Pastorales de la Iglesia de Barcelona en la actualidad.

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Buenos deseos y apoyo universal al nuevo cardenal Ángel Fernández Artime

Buenos deseos y apoyo universal al nuevo cardenal Ángel Fernández Artime

Gratitud, homenaje, Don Bosco, carisma, jóvenes, Iglesia, fiesta, alegría, felicidad, oración... Son las palabras más recurrentes en los comentarios de quienes tuvieron la oportunidad de participar en primera persona en la celebración del Consistorio ordinario público en el que fue creado cardenal el Rector Mayor de los Salesianos de Don Bosco, don Ángel Fernández Artime.

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Un día de fiesta para la Familia Salesiana: el Rector Mayor creado Cardenal

Un día de fiesta para la Familia Salesiana: el Rector Mayor creado Cardenal

Fue grande la emoción de toda la Familia Salesiana cuando el Santo Padre Francisco pronunció la fórmula oficial de creación de los 21 nuevos cardenales, y más aún cuando, cara a cara con el Rector Mayor arrodillado ante él, le impuso el solideo y birrete rojos, el anillo cardenalicio y le asignó públicamente el diaconado "salesiano" de la iglesia de Santa María Auxiliadora de Via Tuscolana.