Recordant el viatge de Don Bosco a Barcelona

31 julio 2022

l

Els joves que participen en el Campobosco 2022, que va començar aquest dissabte 30, van visitar els llocs salesians a Barcelona, terra que va acollir Sant Joan Bosco el 1886.

El segon dia del Campobosco 2022 (#CPB22), després de la seva inauguració la tarda anterior, va portar els seus participants a visitar la Barcelona salesiana.

En aquesta edició, per la nombrosa presència de joves que han decidit participar-hi i fruir d’aquesta experiència organitzada per la Pastoral Juvenil Salesiana, s’han format dos grans grups que fan totes les activitats programades per cada dia, però per separat i en moments diferents.

D’aquesta manera, un dels dos grups, el que està allotjat als Salesians Martí-Codolar, va començar amb una oració i la presentació del dia a les 10 del matí. Posteriorment, una hora després, van començar les reunions grupals amb els participants i els seus animadors. En aquest moment, van fer la visita al Centre Juvenil i al Museu de Martí-Codolar, on van poder amarar-se d’història salesiana, amb aquella visita tan especial que Don Bosco va fer a Barcelona entre abril i maig de 1886, just dos anys abans de morir, a més de rememorar la històrica fotografia del 3 de maig de 1886 amb Don Bosco assegut, envoltat dels nois orfes de l’Oratori de Sarrià, juntament amb algunes personalitats de la societat barcelonesa, de la Venerable Dona Dorotea de Chopitea o de Don Rua, entre altres. A les 13 hores, en les escales del pavelló acadèmic, se celebrà l’eucaristia per aquests joves.

Per la tarda, després del dinar, els joves d’aquest primer grup allotjat a Martí-Codolar, va ser convocats per a visitar la Barcelona salesiana, un recorregut que els va portar a les presències salesianes de Can Prats, on Sant Joan Bosco –en aquella visita a Barcelona de 1886– va tenir el somni missioner de la jove Congregació Salesiana; la Parròquia de Maria Auxiliadora de Salesians Sarrià i la propera Torre Gironella –presència de les Salesianes a Barcelona per intercessió de dona Dorotea de Chopitea–; i el Temple Expiatori al Sagrat Cor de Jesús en el Tibidabo en mans dels salesians, on, a més de fruir de les espectaculars vistes de la ciutat de Barcelona, els joves van poder visitar la seva Cripta amb la capella de l’adoració perpètua al Santíssim Sagrament, l’Església o la part superior del Temple, als peus de l’enorme imatge de 8 metres d’alçada de Jesús.

A la tornada a Salesians Martí-Codolar, els joves van sopar, va tenir un temps interior i d’oració comunitària i van escoltar les ‘bones nits’ salesianes per part d’un dels membres col·laboradors dels Salesians Cooperadors.

Per la seva part, el segon grup allotjat a Salesians Horta va fer les mateixes activitats que el primer, però en un horari diferent. Pel matí, van fer les visites anteriorment esmentades a Can Prats, la Parròquia de Sarrià, Torre Gironella i el Tibidabo per, després del dinar, celebrat conjuntament a Salesians Martí-Codolar per tots els participants, fer les seves reunions grupals, les seves visites al Centre Juvenil i al Museu i celebrar la missa a las 19:30 hores.

 

SERÀ UNA EXPERIÈNCIA QUE US TOQUI EL COR?”

Ambdues misses les va presidir el Provincial de la Inspectoria Santiago el Mayor (SSM), Fernando García, i hi van concelebrar altres salesians. En les homilies, “Nando” els va predicar sobre les lectures del dia que parlaven de la contraposició entre estar plens o estar buits. Va posar l’exemple de Don Bosco. “Déu parla a les persones, i va parlar a un nen anomenat Juanito Bosco en el seu somni dels 9 anys. Déu el cridava a omplir buits entre els seus amics i coneguts, però, per a fer-ho, Juanito havia d’estar ple”. Va posar varis exemples, com el de les presons del seu temps on hi havia tants nois abandonats. “Don Bosco va saber veure les necessitats dels joves”.

 

Fernando continuà centrant ara les seves paraules indicant on Don Bosco veuria avui les persones buides. “Avui veuria que hi ha molta soledat en el jovent; també un gran buit en sentir-se desorientats – per saber cap a on han de caminar els joves–. I a més amb l’absència de Déu en la nostra societat, perquè el missatge de Déu no cala i la seva Paraula no porta pau, amor o responsabilitat”. Va acabar al·ludint a les cases salesianes: “En les nostres presències, omplirem buits, si hi ha joves que vulgueu ser evangelitzadors d’altres joves”.

 

Després de l’eucaristia, els joves van tornar a Salesians Horta per a sopar, tenir un temps de reflexió i oració comunitària i el col·loqui de les ‘bones nits’, impartit també per un dels Salesians Cooperadores que participa en el desplegament correcte de la trobada.

 

Després, a descansar. Al dia següent els espera el llarg viatge a Itàlia, fins el Colle Don Bosco, on començarà la visita als llocs salesians en el Piemont.

Segueix el Campobosco 2022

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
Las escuelas ya han puesto en marcha la tradicional subida a Montserrat, una experiencia de peregrinación abierta a la comunidad educativa

Las escuelas ya han puesto en marcha la tradicional subida a Montserrat, una experiencia de peregrinación abierta a la comunidad educativa

"Es tradición en nuestras escuelas realizar algunas actividades que animen nuestro espíritu de superación, compañerismo, solidaridad... y además que sean expresión de nuestra fe. Por eso este año os invitamos de nuevo a participar a la Subida a pie a Montserrat", comparten sobre la experiencia.

Aprendiendo a vivirBlogs
Una de dragones

Una de dragones

A finales de agosto los fans de la serie “Juego de Tronos” y de la saga “El Señor de los Anillos” estamos de enhorabuena. Dos de los servicios de video más populares, AmazonPrime y HBO, anunciaban a bombo y platillo el estreno de las precuelas de ambas historias....

BlogsDe andar y pensar
La multa

La multa

Un viento, este Francisco Los puretas que habitan fuera de mi código, de mi interés y de mi escenario, cuando llegan estas fechas, pueden llamar a mi puerta, junto a Jorge Luis Borges, abrazados “a la vasta y vaga y necesaria muerte”. El caso es que mis padres...

ActualidadEscuelasssm
Las escuelas salesianas de la Inspectoría Santiago El Mayor se preparan para un curso lleno de desafío educativos

Las escuelas salesianas de la Inspectoría Santiago El Mayor se preparan para un curso lleno de desafío educativos

El curso 2022-2023 está ya en marcha y hay mucho trabajo por hacer. Prueba de ello son los distintas reuniones y formaciones que tienen lugar por estas fechas en la Inspectoría Santiago El Mayor. Reuniones con cuerpos directivos Las seis reuniones que ha mantenido...

Actualidadssm
Corazones agradecidos de los 27 voluntarios misioneros salesianos tras sus experiencias en América y África

Corazones agradecidos de los 27 voluntarios misioneros salesianos tras sus experiencias en América y África

La experiencia de Voluntariado Misionero de corta estancia de la Inspectoría Santiago El Mayor ha contado este verano con 25 voluntarios procedentes de 12 obras salesianas. Entre los meses de julio y septiembre, seis países de América y uno de África han acogido a...