Reflexió al voltant de la formació dels Salesians a Espanya i Portugal

15 enero 2024

Salesians Comunicació

l

El dissabte 13 de gener ha estat el dia escollit per tenir aquest temps de “Formació de formadors”. Un total de 22 salesians han participat en la trobada.

Com cada curs s’ha fet la trobada de Formadors de les inspectories d’Espanya i Portugal. Els salesians es reuneixen a cases de formació i els directors on hi ha salesians fent el tirocini, el seu temps d’aprenentatge pràctic.

En aquesta ocasió s’ha celebrat de forma presencial i en línia. La Casa d’Orientació Vocacional de Salesians Santiago el Mayor (Salesians SSM) a Madrid acollia la trobada presencial. S’ha comptat amb la participació de Guido Errico, de l’equip de formació del Consell General de la Congregació.

Intercanvi d’experiències

La trobada de l’inici del dia es va dividir en temps de treball entre els salesians encarregats a les diferents etapes formatives: prenoviciat, tirocini i teologat. Aquest temps de reflexió va donar pas a una posada en comú per part de tots els participants.

El matí es va tancar amb la celebració de l’Eucaristia presidida pel vicari inspectorial de Salesians SSM, Samuel Segura.

Ja a la tarda, Guido Errico presentava un document de reflexió sobre el perfil del Formador Salesià: “El formador a la nova Ràtio”. A partir d’aquesta presentació i lectura del document hi va haver un temps d’intercanvi d’idees i de proposta de conclusions.

Es va tancar el treball amb una avaluació de la pròpia trobada i la proposta per a la qual tindrà lloc el proper curs.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…