Salesians Cartagena compromès amb el projecte ‘Conserva l’aigua i crearàs vida’

16 marzo 2023

Cartagena.es

l

Participen en un projecte Erasmus+ juntament amb altres col·legis europeus que mostren a l'ajuntament de la ciutat.

Una trentena de joves europeus, participants del projecte ‘Never Stop saving h2o for life; true water warriors in schools’ (‘Conserva l’aigua i crearàs vida: guerrers per a la defensa de l’aigua a l’Escola’) que porta a terme el col·legi Salesians Cartagena, van ser rebuts dimecres 15 de març, al Palau Consistorial pel regidor de Joventut, David Martínez Noguera.

L’alumnat i professorat d’aquest projecte, procedents de centres de secundària de Grècia, República Txeca, Turquia, Romania, França i Espanya, treballa conjuntament des del 2020 en la problemàtica mediambiental de la conservació de l’aigua com a bé escàs, fent de l’escola un lloc en què es promoguin accions responsables cap a la naturalesa i la seva conservació.

L’edil els ha donat la benvinguda a Cartagena i ha explicat la importància històrica que ha tingut la ciutat “per la seva ubicació estratègica amb un port natural i envoltat de cinc turons”. De la mateixa manera, ha destacat la tasca que estan duent a terme amb aquest projecte que, des del seu inici, té com a objectiu “atreure l’atenció dels joves cap a la ciència i l’ecologia, augmentar-ne l’interès i el coneixement per la natura i l’entorn i sobretot, fomentar el seu coneixement sobre diferents cultures”.

Tant els estudiants com el professorat dels centres adscrits a aquest programa han realitzat activitats d’intercanvi a països d’Europa, a més d’activitats locals, com el cas del Col·legi Sant Joan Bosco de Cartagena on els alumnes d’ESO i Batxillerat han realitzat des d’instal·lacions de panells solars i sistemes d’acolliment d’aigua de pluja fins a campanyes de conscienciació durant els dos anys de durada del projecte.

Les associacions dʼIntercanvi escolar KA229 com aquesta estan finançades per la Comissió Europea través del programa Erasmus+ i tenen per objecte fomentar, a escala europea, la cooperació, lʼaprenentatge entre iguals i lʼintercanvi dʼexperiències entre centres escolars.

La Regidoria de Joventut, a través del seu Espai Mobilitat i de la Xarxa Eurodesk, ofereix un servei integral d’informació i orientació als joves sobre oportunitats de mobilitat europea a través de programes com Erasmus+ o el
Cos Europeu de Solidaritat, a més de comptar amb una àmplia experiència en el desenvolupament i l’execució de projectes emmarcats en tots dos programes.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te puede interesar…

Aprendiendo a vivirBlogs
Preciados Padres

Preciados Padres

Este mes de marzo celebramos una festividad muy entrañable para todos, pues el 19 de marzo se celebra San José, que en España además se hace coincidir con el Día del Padre. Cuando he profundizado en el origen de esta conmemoración me he visto sorprendido al conocer...

ActualidadEscuelasFormación Profesionalssm
Jornada de Innovación: “El primer anuncio en la Formación Profesional”

Jornada de Innovación: “El primer anuncio en la Formación Profesional”

El encuentro formativo comenzó a las 10.00 horas de la mañana con un momento de oración preparado por Xabier Camino, delegado de pastoral juvenil, quien reconoció "la importancia de este foro pastoral, genuino en la tradición salesiana de Don Bosco y especialmente...