Salesians Cartagena compromès amb el projecte ‘Conserva l’aigua i crearàs vida’

16 marzo 2023

Cartagena.es

l

Participen en un projecte Erasmus+ juntament amb altres col·legis europeus que mostren a l'ajuntament de la ciutat.

Una trentena de joves europeus, participants del projecte ‘Never Stop saving h2o for life; true water warriors in schools’ (‘Conserva l’aigua i crearàs vida: guerrers per a la defensa de l’aigua a l’Escola’) que porta a terme el col·legi Salesians Cartagena, van ser rebuts dimecres 15 de març, al Palau Consistorial pel regidor de Joventut, David Martínez Noguera.

L’alumnat i professorat d’aquest projecte, procedents de centres de secundària de Grècia, República Txeca, Turquia, Romania, França i Espanya, treballa conjuntament des del 2020 en la problemàtica mediambiental de la conservació de l’aigua com a bé escàs, fent de l’escola un lloc en què es promoguin accions responsables cap a la naturalesa i la seva conservació.

L’edil els ha donat la benvinguda a Cartagena i ha explicat la importància històrica que ha tingut la ciutat “per la seva ubicació estratègica amb un port natural i envoltat de cinc turons”. De la mateixa manera, ha destacat la tasca que estan duent a terme amb aquest projecte que, des del seu inici, té com a objectiu “atreure l’atenció dels joves cap a la ciència i l’ecologia, augmentar-ne l’interès i el coneixement per la natura i l’entorn i sobretot, fomentar el seu coneixement sobre diferents cultures”.

Tant els estudiants com el professorat dels centres adscrits a aquest programa han realitzat activitats d’intercanvi a països d’Europa, a més d’activitats locals, com el cas del Col·legi Sant Joan Bosco de Cartagena on els alumnes d’ESO i Batxillerat han realitzat des d’instal·lacions de panells solars i sistemes d’acolliment d’aigua de pluja fins a campanyes de conscienciació durant els dos anys de durada del projecte.

Les associacions dʼIntercanvi escolar KA229 com aquesta estan finançades per la Comissió Europea través del programa Erasmus+ i tenen per objecte fomentar, a escala europea, la cooperació, lʼaprenentatge entre iguals i lʼintercanvi dʼexperiències entre centres escolars.

La Regidoria de Joventut, a través del seu Espai Mobilitat i de la Xarxa Eurodesk, ofereix un servei integral d’informació i orientació als joves sobre oportunitats de mobilitat europea a través de programes com Erasmus+ o el
Cos Europeu de Solidaritat, a més de comptar amb una àmplia experiència en el desenvolupament i l’execució de projectes emmarcats en tots dos programes.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…