Salesians Jerez Lora Tamayo entra entre els 30 projectes més innovadors del país a la convocatòria Dualiza

18 enero 2023

Jose María Rodríguez Fernández

l

A la VI edició de la convocatòria gràcies al projecte ‘Processos de tall industrial respectuosos amb el medi ambient’.

El centre Manuel Lora Tamayo ha obtingut un ajut de 10.000 euros dins de la VI edició de la Convocatòria d’Ajuts Dualitza 2022-2023 per al projecte Processos de tall industrial respectuosos amb el medi ambient.

El mes de desembre passat es van concedir aquests ajuts que tenen l’objectiu de promoure projectes de col·laboració entre centres educatius i empreses, i incentivar projectes que se centrin a investigar i millorar la qualitat de la Formació Professional. Per això és necessari adquirir maquinària industrial de tall per raig d’aigua que permeti obtenir dades i conclusions en comparativa amb altres tecnologies de tall com el làser, plasma, etc. De la mateixa manera, les empreses del sector manifesten la necessitat de disposar d’aquesta comparativa per obtenir conclusions sobre el tall més apropiat a nivell mediambiental, d’acabat i de costos de producció.

L’objectiu general d’aquest projecte és dotar el taller de mecanitzat de maquinària capaç de possibilitar a l’alumnat la formació, l’ús i l’anàlisi de dades amb tecnologia de tall apropiada i d’avantguarda.

Al projecte participen els centres educatius de Politeknika Ikastegia Txorierri S. Coop. Ltda i Salesians Manuel Lora Tamayo, així com les empreses col·laboradores Gasolcor, Aceros Inoxidables Carpo, S.L, Laser Iberic studio S.L, Muelles Federtek, S.L i Somek Mecanizados S.L.

Amb aquesta tecnologia es realitzarà un estudi enfocat a la disminució de residus generats en els processos de fabricació. Aquest estudi es realitzarà per una banda als centres educatius i per altra banda a les empreses col·laboradores. Amb l’estudi s’obtindrà una comparativa de tecnologies de tall referent a la deformació produïda, precisió del tall, qualitat superficial, consum energètic i despeses de consumibles.

Amb l’anàlisi dels resultats es podrà triar la tecnologia més adequada a nivell mediambiental i d’eficàcia.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.