Salesians Málaga guanya el concurs «Igualtat a Debat»

29 diciembre 2022

Salesians Málaga

l

El debat va girar entorn de «¿Contribueixen els mitjans de comunicació a sensibilitzar sobre la igualtat de gènere?» , una iniciativa impulsada conjuntament per Cánovas Fundación i l'Ajuntament de Málaga.

El 21 de desembre, l’equip de debat del col·legi salesià San Bartolomé de Málaga va guanyar al concurs Igualdad a Debate organitzat per Cánovas Fundación juntament amb l’Ajuntament de Málaga, que va tenir lloc al col·legi Maristes de Málaga. El format d’aquest concurs és clar, tots els equips debaten almenys tres vegades: una a favor, una en contra i una altra amb una postura decidida per sorteig. Cal destacar que cada equip està format per quatre persones: introductor, refutador, contrarefutador i conclusor. En aquesta ocasió, es va debatre entorn del següent tema: «¿Contribueixen els mitjans de comunicació a sensibilitzar sobre la igualtat de gènere?».

Marina Martín, professora de Salesians Málaga i acompanyant durant el concurs, explicavaa entusiasmada que «a les 15.15 arribàvem a la seu del concurs entre nervis, disposats a donar el millor de nosaltres mateixos, però sense gaires expectatives. Ens enfrontàvem a centres que fa molts anys que debaten. Però el més important, que és la il·lusió i l’esperança ens acompanyava fermament. Les tres rondes tindrien lloc a Maristes, però posteriorment hauríem de desplaçar-nos a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Málaga on anunciarien qui participava a la final del concurs i es faria entrega dels premis. Durant les tres rondes vam donar el millor de nosaltres entre rialles, complicitat i tensió.

A les 19:30 ens dirigim a l’Ajuntament de Málaga on ens va rebre l’alcalde i fins i tot ens vam animar a cantar-li Per molts anys pel seu 80è aniversari. Va ser llavors quan van anunciar que els equips finalistes que haurien de debatre a la Sala de Plens de l’Ajuntament en aquell mateix moment eren… ¡¡¡Maristes i Salesians!!! Les cares d’incredulitat parlaven per elles mateixes, però vam recollir els nostres apunts i ens vam dirigir a donar-ho tot una vegada més. La nostra postura era a favor, arguments com la visibilitat de la dona a l’esport com en el polèmic cas de Qatar, el Pacte d’Estat publicat al BOE el 2017 i la comparació del rol de la dona als mitjans de comunicació abans i ara van ser els nostres aliats i vam ser capaços de defensar-los amb una base sòlida i fonamentada.

El resultat? El col·legi Salesià San Bartolomé de Málaga es va proclamar guanyador del concurs Igualdad a Debate. I no només això, també vam guanyar el premi a millor introductor i refutador del concurs. Enhorabona a la Yasmín Rabhi, la Desirée Inés Alkouh, la Cristina Palenque i el Gabriel Berlinche!».

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»90268,90270,90267″ _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.