Salesians Palma del Río rep el reconeixement de la Conselleria de Desenvolupament Educatiu i FP per la divulgació del flamenc

26 agosto 2022

El Día de Córdoba

l

El primer premi ha recaigut en el projecte 'Somos flamenco', de la professora Elena Cachinero Padilla.

La Conselleria de Desenvolupament Educatiu i Formació Professional ha concedit els Premis Flamenc a l’Aula corresponents al curs acadèmic 2021/2022, que reconeixen les millors iniciatives del professorat per divulgar l’art jondo als centres docents. Els guardons, que arriben a la vuitena edició, pretenen contribuir al coneixement del flamenc entre els escolars i impulsar el desenvolupament de materials curriculars, recursos didàctics i bones pràctiques docents.

Els premis han recaigut al Col·legi Salesià San Luis Rey de Palma del Río (Córdoba) i altres instituts o col·legis de la Comunitat Autònoma. A més a més, s’han atorgat quatre premis d’honor.

Segons indica la Conselleria, en la primera modalitat dels guardons, d’elaboració de materials curriculars i recursos didàctics, el primer premi ha recaigut en el projecte Somos flamenco, de la professora Elena Cachinero Padilla, del Col·legi Salesià San Luis Rey de Palma del Río (Córdoba), per haver creat un conjunt de materials, resultat d’un projecte integral del flamenc a l’Educació Primària, que permeten el seu ús senzill per part de qualsevol usuari i nivell acadèmic.

Així mateix, en aquest àmbit s’ha concedit un segon premi al projecte de l’institut Almeraya, d’Almeria, de les professores María del Rosario García González i Ana Argüelles García, per la creació d’uns materials que integren el flamenc a la Formació Professional.

Al segon apartat d’experiències i bones pràctiques docents, el primer premi ha correspost al IES Marismas, de Los Palacios i Villafranca (Sevilla), pel projecte ‘Del flamenco para todas las materias’, coordinat per Juan Francisco Cara Muñoz, amb què s’ha aconseguit que l’alumnat de tot el centre, des de primer d’Educació Secundària als cicles formatius, adquireixi coneixements propis de manera interdisciplinària, abordats amb tasques vinculades al flamenc.

De la mateixa manera, s’ha concedit un segon premi, ex aequo, a l’escola Clara Campoamor de Atarfe, Granada, coordinat per Esther Crisol de la Fuente, pel seu projecte 1922, una mirada al pasado, un projecte en què a través d’una representació teatral han recreat allò que s’ha esdevingut durant el Concurs de Cante Jondo de Granada; al CDP Divina Infantita de Guadix (Granada), pel seu projecte Quejío, coordinat per don Antonio Gámez Serrano, per situar el flamenc com a eina de comunicació entre centres de diferents regions i països amb activitats col·laboratives lúdiques, dinàmiques, pràctiques, motivadores i integrades, dins de la plataforma europea eTwinning.

El tercer premi de la modalitat d’experiències i bones pràctiques docents ha recaigut a l’escola Montealegre de Jerez de la Frontera (Cádiz), pel seu projecte Una mirada al flamenco en educación infantil: lunares infinitos, coordinat per María José Muñoz Díaz. Aborda la integració curricular del flamenc en aquesta etapa educativa, convertint-lo en el vehicle mitjançant el qual l’alumnat va adquirint les destreses i els coneixements que corresponen al seu nivell.

Finalment, s’han atorgat quatre premis d’honor a Antonio Najarro, pel seu compromís amb projectes educatius innovadors adreçats a la creació de nous públics; a Rocío Rodríguez Hidalgo, com a professional del flamenc que ha contribuït durant els darrers anys a la difusió del flamenc a l’escola; a Arcángel, per la seva aposta per l’educació com a eina fonamental perquè el flamenc arribi a les generacions noves; i a Eva Yerbabuena, per la seva col·laboració amb projectes educatius que fan del flamenc una eina de transformació social i cultural.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...