Salesians, per una joventut solidària, positiva i transformadora

2 febrero 2023

Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil

l

Les organitzacions salesianes s'uneixen, un any més, per llençar la campanya Abrimos camino con Jóvenes en Positivo, que té com a objectiu que la joventut esdevingui agent de canvi i sigui protagonista.

Abrimos camino con Jóvenes en Positivo és la nova campanya que el Centre Nacional Salesià de la Pastoral Juvenil (CNSPJ) juntament amb la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, Escoles Salesianes, Misiones Salesianas i les ONGD Jóvenes y Desarrollo i Bosco Global. “Amb aquesta campanya volem continuar llançant un missatge positiu de la joventut. Una joventut que es compromet, que és solidària i que és agent de canvi”, explica José Miguel Núñez, director del CNSPJ.

Durant el curs 2021-2022 ja es va desenvolupar una campanya d‟incidència social i política al voltant del lema Jóvenes en positivo, que ha estat un trampolí cap a un concepte sobre la joventut molt més ampli. “Amb Abrimos camino con Jóvenes en Positivo pretenem seguir amb aquesta visió de les persones joves de manera constructiva i positiva. Volem continuar impulsant experiències i testimonis per donar veu a una joventut transformadora i seguir afavorint la presència i la participació de la joventut en la societat”, comenta el salesià.

Amb aquesta campanya s’incidirà en tres grans eixos: la justícia social, la fraternitat universal i la cura de la Casa Comuna.

Al món hi ha més de 1.800 milions de persones que tenen entre 10 i 24 anys. «Són la generació de joves més gran de la història i un percentatge molt gran vol participar en la construcció d´un món més just», afegeix Núñez. “Els joves tenen dret a implicar-se, a ser creatius, a ser solidaris, a formar una família, a treballar pel bé comú… i per això necessiten tenir oportunitats, ser acompanyats i que hi confiem”.

Els Salesians i les Salesianes de tot el món treballen educant i formant la joventut, sobretot la més vulnerable, amb l’objectiu que puguin gaudir d’un futur feliç. Tot i això, certes «amenaces externes» poden tenir un greu impacte en el seu futur, com és la crisi climàtica, social i sanitària que el planeta està patint. Per això, creiem que és el moment de pensar en el model de vida que volem per als nostres joves i, a més, fer-ho amb ells. Com a organitzacions salesianes estem compromeses a favor de l’ecologia integral, el desenvolupament sostenible, la solidaritat, la justícia i el futur dels joves.

Un banc de recursos compartits per a una marca reconeguda

Durant el curs 2021-2022 es desenvolupa la campanya d’incidència social i política al voltant del lema Jóvenes en positivo amb la participació de totes les entitats salesianes d’àmbit estatal. Recolzant-se en els continguts generats, amb materials, articles d’opinió i vídeos preparats per a la campanya, Jóvenes en positivo es converteix en un trampolí cap a un concepte sobre la joventut molt més ampli, que pretén seguir amb aquesta visió de les persones joves de manera constructiva i positiva.

“Mantenint la ‘marca’ Jóvenes en positivo, i amb el desig de donar continuïtat a la feina feta, ens unim a la campanya pastoral de Salesians Espanya que té com a lema “Obrim camins!”, explica Núñez sobre aquesta visió transversal.

Obrim Camins, es nodreix de tres nuclis pastorals que desenvoluparà transversalment al llarg del curs 2022-2023: Per créixer com a persones i creients, per enfortir les nostres comunitats des de la vivència de la fe i la fraternitat, per trobar-nos amb Jesús i anunciar-lo.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...