Salesians Úbeda amb el moviment Olímpic

17 enero 2023

Comunicació Úbeda

l

Del 9 al 13 de gener es van desenvolupar les IV Olimpíades a Salesians Úbeda emmarcades en el projecte Olimpisme a l'Escola que organitza la Fundació Andalusia Olímpica, per divulgar i inculcar els valors de l'esport i de l'ideari olímpic.

Del 9 al 13 de gener s’han realitzat les IV Olimpíades a Salesians Úbeda després d’una edició dedicada a l’esport, la transmissió dels valors de l’olimpisme, la integració, la cultura, l’esforç… i sobretot la il·lusió. Aquesta setmana s’emmarca dins del projecte ‘Olimpisme a l’Escola’ que organitza la Fundació Andalusia Olímpica, i en què el centre salesià participa des del 2016 amb què pretén transmetre, divulgar i inculcar entre els escolars els valors de l’esport i de l’ideari olímpic gràcies a viure uns dies com a seu olímpica, acollint més de 300 alumnes que han esdevingut atletes.

“Tot va començar el dilluns 9 a dos quarts de set de la tarda amb la cerimònia inaugural amb un ambient insuperable gràcies a la participació de pràcticament tots els alumnes de primària i a l’assistència multitudinària de les famílies, les quals van omplir l’aforament de les grades i ens van acompanyar amb la seva calidesa i els aplaudiments que van fer vibrar i posar els pèls de punta a més d’un”, compartien des del centre educatiu sobre una obertura on no va faltar de res. Des de la benvinguda dels representants Teresa i Diágoras, personatges insígnies del projecte olimpisme a l’escola; a la desfilada dels atletes amb els seus respectius abanderats olímpics al capdavant de les seves delegacions, passant pel discurs d’obertura, i comptant amb la presència del regidor d’esports de la ciutat, Pedro Jesús López González, i la reconeguda atleta, Lola Chiclana.

També hi va haver espai per a les actuacions per part del Club Deportivo Salesianos de Gimnasia Rítmica, al costat de l’entrada de la bandera olímpica, el jurament, el cant de l’himne, la hissada de bandera i, és clar, l’entrada de la torxa olímpica al complex i encesa del peveter.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»91034,91035,91036,91037,91038,91039,91040,91041,91042,91043,91044,91045″ _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

“Dies previs a la celebració d’aquestes olimpíades, el professorat, alumnes i familiars es van fer presents pels carrers de la ciutat patrimoni de la humanitat, acompanyant a les seves majestats els Reis Mags d’Orient en la seva cavalcada, i anunciant a la localitat la propera inauguració de les seves IV Olimpíades”, explicaven sobre la difusió.

“Durant tota la setmana del 10 al 12, els alumnes per cicles han pogut disputar enfrontaments en diferents disciplines, des de les proves de salt, lluita, pentatló, curses d’un estadi… pròpies de les olimpíades de l’antiguitat, fins a les competicions modernes amb els seus esports d’equip, carrera de tanques, tir, proves paralímpiques, bàsquet, futbol i carreres per a persones amb discapacitat visual… arribant fins i tot a disputar diferents esports d’hivern com ara esquí de fons, esquí cooperatiu i curling amb material reciclat. Els jocs de taula també van tenir lloc, jugant al joc Temps Olímpic proposat al programa Olimpisme a l’Escola”, explicaven.

El divendres 13 va tenir lloc la cerimònia de cloenda posant fi a un projecte que va començar el seu camí pel mes d’octubre i que va comptar amb la participació de l’atleta paralímpic linarenc José Antonio Gonzáles Aouita, el qual va fer el discurs de cloenda. Tot seguit, dos alumnes de sisè de primària van llegir un manifest amb motiu de la celebració del dia mundial contra la depressió, ressaltant la importància que exerceix l’esport tant a nivell físic com psicològic i social. “Després, un alumne representant de cada delegació, va fer un petit gest saltant unes tanques els quals portaven una paraula, un obstacle que la vida ens pot posar davant i que l’esport ens pot ajudar a superar, paraules com ara la soledat, ansietat , frustració, preocupació o tristesa”, explicaven des de l’organització. Després d’aquest gest emotiu es va procedir al lliurament de premis que recompensen la constància, la superació, la companyonia, el joc net i fins i tot les diferents manifestacions artístiques dels alumnes per tancar posteriorment amb l’arriada de la bandera olímpica i apagada del peveter.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.