“Se’ns ha n’anat un gran Papa” diu el Rector Major davant la mort de Benet XVI

31 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

La Família Salesiana resa per l'etern descans del pontífex emèrit, agraint les mostres de proximitat del papa Ratzinger.

El Papa emèrit Benet XVI (Marktl, Alemanya, 1927) ha mort, el matí del 31 de desembre del 2022, al Vaticà als 95 anys. El papa Francesc havia demanat, fa temps, pregar pel seu antecessor, ja que havia empitjorat el seu delicat estat de salut .

En conèixer la notícia, el Rector Major dels salesians, l’espanyol Ángel Fernández Artime, ha manifestat que “ens ha arribat la trista notícia de la mort del Papa Emèrit Benet XVI. Dic trista notícia perquè tota pèrdua humana deixa sempre un buit. Però alhora la seva vida ha estat una benedicció. Una llarga vida en anys i una vida lliurada al Senyor Jesús en el servei a l’Evangeli ia l’Església”.

Fernández Artime ha afegit que “se’ns ha n’anat a trobar el Senyor un gran Papa, un gran creient, un gran teòleg i pensador, un home capaç d’entaular ponts de comunicació amb els més diversos filòsofs, teòlegs i intel·lectuals. Un Papa respectat i que serà més valorat encara en els propers anys i dècades; un home i un Papa que va saber viure en la senzillesa i en el silenci. Que el Déu de la vida el tingui amb ell. Com a fills de don Bosco, i com ell va ensenyar a tots els seus salesians, avui diem també, Visca el Papa!”.

Joseph Ratzinger va ser elegit el 265è Papa de l’Església el 19 d’abril de 2005, al conclave que va seguir a la mort de Sant Joan Pau II, i va prendre el nom de Benet XVI. Va ocupar la seu de Pedro fins al febrer del 2013 quan, en un gest històric, va renunciar al pontificat.

L’agraïment dels Rectors Majors

Després de la renúncia de Benet XVI el 28 de febrer de 2013, el llavors Rector Major dels Salesians, D. Pascual Chávez, va expressar la seva proximitat al Papa alemany: “Nosaltres, la Família de Don Bosco estesa per tot el món, estem profundament agraïts per aquest valent acte de servei del nostre estimat Sant Pare, i l’acompanyem amb la nostra sincera simpatia i devoció i, com ell mateix ens va demanar, amb la nostra constant pregària. El Papa Benet XVI, que ha manifestat tants actes de bondat i afecte cap a la nostra família, va ser un veritable regal de Déu per a l’Església i per al món actual”.

L’actual Rector Major, Don Ángel Fernández Artime, va reclamar, durant la seva visita a l’Espanya salesiana el 2016, un reconeixement més gran cap al Papa emèrit: “Estic convençut que tenim el Papa Francesc perquè abans hem tingut al Papa Benet XVI, un home molt intel·ligent, de profunda fe, un gran teòleg i molt lliure per fer allò que va fer”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.