‘Sueños, el Musical’, guardonat amb el Premi Carisma

16 abril 2024

Salesianos Comunicación / CONFER

l

El musical de Toño Casado ha sigut reconegut en la categoria de Pastoral Juvenil Vocacional dels premis que atorga la CONFER per a reconèixer els valors evangèlics.

La Confederació Espanyola de Religiosos i Religioses (CONFER) va donar a conèixer ahir la decisió del jurat dels Premis Carisma‘Somnis, el Musical’ ha resultat guardonat en la categoria PJV (Pastoral Juvenil Vocacional).

Els Premis Carisma serveixen per reconèixer a diferents personalitats, institucions, fundacions… pels seus valors evangèlics en l’exercici del seu treball diari.

El musical de Toño Casado està inspirat en l’anomenat ‘somni dels 9 anys’ de Don Bosco, un somni que encara avui segueix canviant la vida de molts joves. L’obra s’estrenà el passat 4 d’abril en el Teatre Salesians Passeig, a Madrid, i estarà en escena fins el proper 19 de maig.

 

El lliurament dels premisses farà a Madrid en el mes de novembre.

ELS PREMIATS

  • Formació I Espiritualitat: Dolores Aleixandre, RSCJ , teòloga i llicenciada en Filologia Bíblica. Pel seu compromís com a dona consagrada en l’àmbit de la Teologia i la Pastoral.
  • Justícia i Solidaritat: Augustín Ndour, promotor i primer signant de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular Essencial). Aquesta iniciativa proposa la regularització que procuri una autorització de residència i un marc de drets per a les aproximadament 500.000 persones que es troben actualment vivint en el nostre país en situació administrativa irregular.
  • Missió i Cooperació: Valle Chías, RJM . Per la seva tasca com a metge en Jean-Rabel, municipi del nord-oest d’Haití. Atén catorze poblacions, amb una clínica mòbil i un equip de sis persones. Rep fins a 4.000 consultes a l’any.
  • Educació: Escola Comarcal “Arzobispo Morcillo”. Càritas Diocesana de Getafe. Per dur 60 anys apostant por la vocació social i integradora de l’educació en joves.
  • PJV: ‘Sueños, el Musical’ de Toño Casado, que s’endinsa en la vida i obra de Don Bosco, fundador dels Salesians. Està inspirat en l’anomenat ‘somni dels 9 anys’ de Don Bosco, un somni que encara avui segueix canviant la vida de molts joves.
  • Salud: La ciutat dels oblidats – Projecte de la Fundació Benito Menni de les Germanes Hospitalàries. Treballen des del Centre de Salud Mental de Yendubé (Togo) per a poder oferir ajuda i tractament mèdic a les persones que la societat abandona i oblida, persones amb distintes malalties mentals que sofreixen tot tipus de tortures, ja que en aquest país sovint són considerades com a “persones embruixades”.
  • Comunicació: Antonio Montero, director de “Pueblo de Dios” en la 2 de TVE. Sacerdot i periodista. Per la seva professionalitat i compromís amb els més desafavorits de la nostra societat.
  • Fe y Cultura: Pablo d’Ors, teòleg, sacerdot i escriptor. Per la seva contribució al diàleg entre fe i cultura, i per captivar els lectors amb obres com «Biografía de la luz» o “El olvido de sí”.
  • Missió Compartida: Antonio Botana, FSC. Pel seu itinerari de servei perllongat a fer visible, a la presa de consciència i a la formació en el procés de la Missió Compartida entre consagrats i laics sota un mateix carisma fundacional.
  • Impacte: Xef José Andrés. Pel seu treball al davant de la ONG World Central Kitchen, organització no governamental sense ànim de lucre dedicada al proveïment de menjar a tot el món després de desastres naturals, llocs de guerra, etc.

JURAT DELS PREMIS CARISMA

El jurat que concedeix aquests premis està format per: Jesús Miguel Zamora, secretari general de la CONFER; Eva Silva, responsable del Departament de Comunicació de la CONFER; José María Legorburu, president de la Unió Catòlica d’Informadors i Periodistes d’Espanya (UCIPE); Elsa González, periodista; José Beltrán, director de Vida Nueva; Fran Otero, director de la Revista ECCLESIA; Enrique Carrero, vicepresident de Càritas Espanyola; Jesús Avezuela, director general de la Fundació Pablo VI; Mayte Ortiz, directora Fundació SM; i Eva Fernández, corresponsal de Ábside Media a Itàlia i al Vaticà.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…