Temps Interior ofereix per a cada dia d’Advent el comentari de l’evangeli

1 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

De la mà de José J. Gómez Palacios té un valor afegit per la seva aportació de dades, no només espirituals sinó també històriques, arqueològiques, socioculturals que són el context de cada passatge de l'evangeli.

En el transcurs del mes de desembre de 2022 Temps Interior recorre els dies posant èmfasi en les diferents festivitats catòliques, començant per l’1 de novembre, Dia de Tots Sants en què el salesià José Joaquín Gómez Palacios, anima l’educador salesià a ser exemple concret d’aquelles persones que comprometen la seva vida amb l’evangeli, segueixen les empremtes del Mestre i són testimonis de la fe rebuda. El mes de desembre, Temps Interior recorre les diferents festivitats litúrgiques animant els cristians, a celebrar el naixement del nostre salvador, a comprometre’s a compartir amb tots l’alegria de la Vinguda de Jesús, fent de cadascuna de les nostres vides un testimoniatge de l’amor de Déu; l’amor que se’ns ha manifestat tan esplèndidament. Un amor que dóna vida i porta pau, que guareix i consola, que perdona i acull.

Conclou el mes amb la invitació a viure l’últim dia de l’any proclamant serenament que Déu és Senyor de la història, que ens ha creat per compartir la seva felicitat i gaudir del seu amor, que estem compromesos per donar testimoniatge cada dia que Ell ens vulgui concedir.

Al llarg de les seves pàgines Temps Interior de desembre 2022 recorre llocs com el desert del Negueb, la muntanya de les Temptacions, les Ruïnes de Cafarnaüm, el pou de Maria a Natzaret, la Muntanya Carmel, el temple de Jerusalem, entre d’altres. També aprofita els episodis ocorreguts als evangelis diaris per explicar la importància del riu Jordà, per què treballar les vinyes, el luxe a l’antiguitat, entre moltes altres curiositats que no deixaran indiferent al lector.

Temps Interior té una característica peculiar que li confereix originalitat: juntament amb reflexions teològiques i espirituals, aporta dades d’història comparada, arqueologia i ambient sociocultural de l’època en què va viure Jesús i els primers cristians.

Aquesta peculiaritat no és cap novetat. Així ho feia Don Bosco quan explicava textos de l’Antic i el Nou Testament. Recolzava els seus comentaris en dades extretes de Flavio Josefo, historiador contemporani a Jesús, i de l’extensa obra bíblica de benedictí Agustín Calmet.

Temps Interior també ofereix una profusió d’imatges bíbliques en alta resolució. Cada text de l’evangeli és acompanyat per la seva il·lustració corresponent, que en general presenta objectes, paisatges, usos i costums de la terra que va recórrer Jesús amb els seus deixebles.

Temps interior apareix el primer dia de cada mes en format PDF d’alta resolució: dos arxius mensuals, un per cada quinzena.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La sotana

La sotana

Nací en el taller de sastrería del maestro Andrea Fanelli de Chieri; sastre de las sotanas que visten los seminaristas por vez primera. Prontamente fui instruida en la alta dignidad a la que había sido llamada. En una habitación llena de bobinas de hilo negro,...