Tot a punt per a la participació salesiana a la JMJ de Lisboa

18 julio 2023

Salesians Comunicació

l

A pocs dies de l'inici s'ofereixen pautes i criteris organitzatius del pelegrinatge per als 2.200 participants d'Espanya.

La Jornada Mundial de la Joventut, que tindrà lloc a Lisboa (Portugal) del 31 de juliol al 6 d’agost del 2023, encara els darrers dies de preparació. Des del Moviment Juvenil Salesià d’Espanya, amb 2.200 participants joves, s’uniran a aquest esdeveniment mundial de gran escala i d’enorme importància per a l’Església al voltant del Papa Francesc per donar testimoni de la seva fe.

«Estem ja molt a prop de la JMJ i desitgem que tot el camí de preparació que hem realitzat ens hagi ajudat a disposar el nostre cor, de manera que visquem intensament aquesta experiència profundament espiritual i marcadament eclesial», comparteixen des de l’equip coordinador els dies previs a aquest esdeveniment per oferir algunes pautes i criteris organitzatius del pelegrinatge.

Llocs de residència

Els llocs de residència seran les ciutats d’Estoril i Cascais amb la distribució següent:

  • Salesians Estoril: Andalusia, Extremadura i Canàries.
  • Cascais FMA: Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i grup de Pamplona.
  • Cascais Alcabideche: Tota  la SSM i FMA en territori SSM.

Inici de la JMJ

“La major part viatgem el dia 31. En arribar al nostre destí, els responsables ens indicaran com instal·lar-nos i recollir la nostra acreditació i motxilla del pelegrí. Després d’aquestes operacions, el primer acte en què participarem serà la trobada de pelegrins espanyols a Estoril, organitzada per la Conferència Episcopal Espanyola, en un espai proper als nostres llocs de residència”, comparteixen sobre els primers detalls del programa.


Participació en esdeveniments

Els actes centrals que comptaran amb participació salesiana seran:

  • Missa d’obertura de la JMJ: 1 d’agost a les 19.00 (Colina do Encontro).
  • Acolliment del Papa Francesc: 3 d’agost a les 17.45 (Colina do Encontro).
  • Via Crucis: 4 d’agost a les 18.00 (Colina do Encontro).
  • Vigília amb el Papa: 5 d’agost a les 20.45 (Campo da Graça).
  • Missa d´enviament: 6 d´agost a les 9.00 (Campo da Graça).

“El dia 2 d’agost a Estoril celebrarem la trobada mundial de la MJS amb dos moments: al matí, el fòrum MJS amb el Rector Major i la Mare General, en què participaran els representants del MJS designats. I a la tarda, la gran festa del MJS mundial amb la nostra presentació com a MJS Espanya ballant, i convidant a ballar, “Macarena” i la vigília de pregària i bona nit, en què participarem tots”, expliquen sobre un altre dels moments forts de la setmana. A més, cada participant rebrà tres samarretes: MJS España (vermella), JMJ MJS España (blanca) i la de la trobada d’espanyols com a Conferència Episcopal d’Espanya.

“Estem molt il·lusionats amb la nostra participació a la JMJ Lisboa 2023. Desitgem que sigui una experiència significativa per a tots, en la qual renovar la nostra vida i seguir encoratjant el nostre compromís com a seguidors de Jesús. Animem a preparar bé el pelegrinatge i disposar el teu cor a la gràcia del Senyor que s’escamparà amb abundància aquests dies entre els joves del món sencer. Serà un esdeveniment de fort sentit eclesial, al voltant del successor de Pere, el Papa Francesc, que ens confirmarà a la nostra fe i ens enviarà com a testimonis de l’Evangeli a cada racó de la terra”, expliquen.

“Volem que Maria Santíssima Auxiliadora, La nostra Verge de Fàtima, ens aculli sota el seu mantell i ens acompanyi en el nostre pelegrinatge. Don Bosco, patró de la JMJ Lisboa 2023 intercedirà per nosaltres”, conclouen.

Més informació

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.