Tot llest per a l’Ordenació Episcopal del Cardenal Fernández Artime

18 abril 2024

ANS

l

Aquest pròxim dissabte, a les 15.30 hores, tindrà lloc l'Ordenació Episcopal del Cardenal Fernández Artime i Mons. Giordano Piccinotti a Roma.

En tot el món salesià hi ha una gran expectativa per la celebració de la Missa d’ordenació episcopal del Cardenal Ángel Fernández Artime, Rector Major dels Salesians de Don Bosco, Arquebisbe Titular electe d’Ursona, que se celebrarà el proper dissabte, 20 d’abril de 2024, en la Basílica Papal de Santa Maria la Major, a les 15:30 (UTC+2). També hi serà ordenat Giordano Piccinotti, Arquebisbe Titular electe de Gradisca, President de l’Administració del Patrimoni de la Seu Apostòlica (APSA). Ambdós prelats concelebraran la seva Primera Missa com a bisbes el diumenge 21 d’abril, a les 11:30, en la Basílica salesiana del Sagrat Cor de Jesús, a Roma.

 

La cerimònia d’ordenació episcopal atreu una gran atenció i el desig de participació de moltes persones d’arreu del món. En la litúrgia, hi participaran nombroses personalitats eclesiàstiques destacades, començant pel principal Consagrant dels dos salesians, el Cardenal Emil Paul Tscherrig, Nunci Apostòlic emèrit a Itàlia i a la República de San Marino, i els dos co-consagrants, el cardenal Cristóbal López Romero, SDB, Arquebisbe de Rabat, al Marroc; i Monsenyor Lucas Van Looy, SDB, Bisbe emèrit de Gant, a Bèlgica.

Han confirmat la seva participació, a més, els cardenals salesians Daniel Fernando Sturla Berhouet, Arquebisbe de Montevideo, a l’Uruguai; Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga, Arquebisbe emèrit de Tegucigalpa; i Riccardo Ezzati Andrello, Arquebisbe emèrit de Santiago de Xile. I també hi seran presents membres del Consell General de la Congregació Salesiana i alguns dels Superiors i Responsables Majors dels diversos grups de la Família Salesiana.

Serà possible assistir a les transmissions en directe que es compartiran en el canal de YouTube de l’Agència iNfo Salesiana (ANS) amb comentaris en cinc idiomes:  italiàanglès, espanyolfrancès i portuguès.

També en ANSChannel –el canal d’ANS en YouTube– es farà la transmissió en viu de la Primera Missa com a bisbes del Cardenal A.F. Artime i de Monsenyor Piccinotti, programada, com ja s’ha dit abans, pel diumenge 21 d’abril a les 11:30 (hora italiana).

Mentrestant, en aquests dies previs a l’esdeveniment, en la comunitat salesiana de la Seu Central es percep la sensació d’estar a punt de presenciar un esdeveniment de gran significat. Per a donar-ne testimoni hi ha precisament els salesians grans, aquells que –amb més anys sobre les seves espatlles– s’adonen millor de leas peculiaritats de l’ocasió.

“Em sento un privilegiat de poder assistir de prop a un esdeveniment tan especial per a la vida de la Congregació i de l’Església: que un Superior General en l’exercici d’una Congregació sigui creat Cardenal i després Bisbe. És una cosa única en la història i certament és el signe d’un moment molt bonic i positiu per a la vida de la Societat Salesiana. Per part meva, invoco gràcia abundant sobre ell i benedicció total per a la missió que se li encomanarà”, va afirmar el Pare Hilário Passero, salesià brasiler i “degà” dels traductors d’ANS.

Se’n fa ressò també el Pare Elio Torrigiani, director espiritual en la Basílica del Sagrat Cor: “L’ordenació episcopal del Rector Major i de Monsenyor Piccinotti és un regal de l’Església a la Congregació, així com també ho és de la Congregació a l’Església. Ambdós són joves i qualificats, tenen una visió de futur i una gran capacitat de lideratge. Estic segur que faanr una contribució significativa, de gran creativitat i substància a l’Església”.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…