Un estiu sense fronteres a la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás (FISAT)

17 julio 2023

FISAT

l

Més de 200 persones entre participants dels projectes i les seves famílies, professionals i persones voluntàries no es van voler perdre un dia pensat per reforçar llaços i continuar creixent.

Més de 200 persones han participat a la trobada de final de curs organitzada des d’Ángel Tomás Espai Social (ATÈS) de la fundació FISAT. Destinataris i destinatàries dels projectes Somos Parte, Alraso i Despega de València, Alacant i Burriana van acudir a la proposta lúdica i de temps lliure a l’entorn natural del Llac d’Anna.

A la recerca del tresor

El dia començava amb uns bons dies en què es recordava el valor de cada persona per fer del món un lloc millor i es convidava totes les persones participants a la trobada a compartir al llarg del dia el seu tresor més gran: ells i elles mateixes. Així, es presentava l’activitat del matí: la cerca del tresor. Es van formar 10 grups heterogenis, amb persones de diferents edats, procedències i rols dins de l’entitat, que al llarg del matí van haver de superar diferents proves  per aconseguir les peces del tresor.

Després de dinar, van compartir una tarda de piscina, música i jocs de taula, que culminava amb un moment de ball al ritme de cançons com “Madre tierra” de Chayanne. Per finalitzar, va tenir lloc un moment de bona tarda en què es va presentar el resultat d’una de les proves del matí: quatre llenços on inicialment hi havia un mapamundi dibuixat, i on ara apareixien les empremtes de les mans de totes les persones que havien participat aquest dia.

En activitats com aquesta i el dia a dia dels Espais ATÈS, hi participen persones de tots els racons del món, i les línies de les fronteres es dilueixen per donar pas a la diversitat, l’aprenentatge mutu, el respecte i l’acolliment. Cadascuna de les zones va poder endur-se com a record un d’aquests llenços.

Què és ATÊS?

ATÈS (Ángel Tomás Espai Social) és el nom dels espais on FISAT fa atenció diürna integral a persones joves i adultes. Això es fa actualment a través de tres serveis principals: Despega (atenció psicosocial), Somos Parte (inserció sociolaboral) i Alraso (acolliment, convivència i interculturalitat). La trajectòria de cadascun d’aquests tres projectes va portar l’entitat al començament del 2022 a fer una aposta per potenciar la integralitat de l’acompanyament que s’oferia, materialitzada en aquests espais multidisciplinaris, liderats per les tipologies de Desenvolupament ComunitariInserció Laboral de FISAT.

Al llarg de l’any 2022 van participar prop de 1.000 persones als ATÈS de tota la Comunitat Valenciana a través de:

  • Atencions individualitzades de Treball Social (Despega)
  • Atencions individualitzades de psicologia (Despega)
  • Suport a la recerca d’habitatge i ajuts econòmics urgents i puntuals (Despega)
  • Atencions individualitzades d’assessoria jurídica (Alraso)
  • Itineraris individualitzats per a la inserció sociolaboral (Somos Parte)
  • Tallers per al foment de l’ocupabilitat (Somos Parte)
  • Cursos de capacitació i pràctiques en empreses (Somos Parte)
  • Tallers grupals sobre qüestions administratives (Despega)
  • Grups de suport psicològic (Despega)
  • Cursos de castellà (Alraso)
  • Activitats de Tàndem per a la pràctica del castellà i la generació de xarxes interpersonals (Alraso)
  • Activitats adreçades a persones migrants per al coneixement i la interacció amb l’entorn (Alraso)
  • Espais de diàleg intercultural (Alraso)
  • Activitats per al foment del desenvolupament comunitari mitjançant l’esport.

Aquest 2023, es continua donant aquests serveis i caminant en la consolidació d’aquests espais ATÈS com a lloc de referència per a les persones participants. El resultat és altament enriquidor, ja que es combina la cobertura de necessitats més bàsiques i l’acompanyament a l’exercici de drets fonamentals, amb la participació social activa, la generació de xarxes interpersonals i el desenvolupament d’un model de relació interpersonal basat en la interculturalitat, la celebració de la diversitat i el suport mutu. Ara, amb l’arribada de juliol, comencen les activitats de “Estiu ATÈS” a totes les zones on cada setmana, es realitzaran activitats grupals promogudes des de cadascun dels tres serveis, que combinaran objectius més socioeducatius amb el dinamisme i l’ambient que caracteritzen l’estiu.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.