Una celebració del dia d’Andalusia amb el segell salesià

2 marzo 2023

Salesians Comunicació

l

Entre els nombrosos actes del 28F que es duen a terme al llarg de tota la comunitat autònoma per reconèixer la tasca d'institucions i personalitats van destacar els premis a Silvia Peláez, Enrique Fernández i Salesians Carmona.

Amb motiu de la celebració del dia d’Andalusia són nombrosos els actes que es duen a terme al llarg de tota la Comunitat Autònoma amb el lliurament de distincions de fills predilectes i medalles d’Andalusia en diferents actes institucionals entre els quals destaca el celebrat al Teatre de la Mestranza de Sevilla a càrrec de la Junta d’Andalusia. En aquest enclavament, en què es va reconèixer Lola Flores, a títol pòstum, i David Bisbal, com a fills predilectes d’Andalusia, es van dur a terme el lliurament de les medalles d’Andalusia que aquest 2023 van recaure en les diferents personalitats i institucions, però una tenia un sentir especial, el sentir a ‘salesià’.

A la categoria de Medalla d’Andalusia de l’Economia i l’Empresa era reconeguda l’empresària Silvia Peláez, mare amb una forta vinculació a Salesians Linares, que veia així homenatjada la seva figura. Nascuda a Alcalá la Real (Jaén) però instal·lada a Guarromán, va posar en marxa de forma conjunta amb el seu marit, Francisco Romero, l’empresa ‘Quesos y Besos’, un projecte empresarial que ha marcat la seva trajectòria professional i personal. Guardonada, entre més de 4.000 participants, amb el premi World Cheese Award 2021 al millor formatge del món per ‘Olavidia’i primer premi del campionat Gourmetquesos al Millor Formatge d’Espanya, la seva empresa ha esdevingut tot un referent per a la producció de productes lactis de qualitat de forma artesanal i respectuosa amb el medi ambient.

Compromesa des d’abans de la seva aventura empresarial amb la defensa del medi rural, insisteix en la necessitat d’actualitzar la producció i el manteniment dels valors mediambientals vinculats amb la producció agroalimentària, així com millorar les condicions de vida per evitar la despoblació de les zones rurals.

De família ramadera i elaboradora de formatges des de fa tres i quatre generacions, i enamorada del camp i dels productes artesans, la seva aposta pels formatges de coagulació làctica i el seu afany emprenedor el van impulsar a crear ‘Quesos y Besos’, una empresa jove però que ha revolucionat la forma de comprar i gaudir del formatge creat a la Sierra Morena de Jaén, barrejant la tradició amb la innovació.

Carmona amb el 125è aniversari

La tarda del 28 de febrer la casa salesiana de Carmona va rebre el reconeixement de l’ajuntament de la localitat pels 125 anys de presència salesiana dedicats a la tasca educativa–pastoral. L’acte va tenir lloc al teatre Cerezo de la localitat i va permetre reconèixer la trajectòria de la presència sevillana amb motiu de l’efemèride que se celebra durant aquest curs.

“Agraïm a l’Ajuntament i a tot el poble de Carmona aquest reconeixement al nostre 125è Aniversari. Suposa un esperó per seguir formant bons cristians i honrats ciutadans, com volia Sant Joan Bosco”, es compartia després de recollir aquest reconeixement. “Seguirem “Educant amb el cor”.

Cap al setembre de 1897 van arribar a la ciutat de Carmona els salesians. Gràcies a la generositat de doña Dolores Quintanilla i Montoya, que va cedir una casa al carrer Paso de la Condesa, es van arribar a construir quatre classes en aquell primer immoble que va servir com a inici d’un projecte educatiu i pastoral, que posaria arrels i donaria fruits abundants. Després d’una iniciativa de les Escoles Professionals de Santa Maria de Gràcia, no duta a terme finalment, els salesians aconsegueixen uns terrenys per a la seva nova escola. Serà al costat de l’església de San Francisco on es desenvoluparà des de 1957, la tasca salesiana.

Aquest guardó es va unir al dels antics alumnes integrants del grup Rosario Cohete que, després de consolidar-se al panorama musical després del seu emergent llançament, portaven un segell propi des de la fusió de ritmes de la terra.

De Gelves al món

L’Ajuntament de Gelves tornava aquest any a celebrar el 28F al Teatre Municipal “María José Jaramillo Ramírez” reconeixent la tasca de persones, entitats i empreses de dins i fora de la localitat. Entre les 16 medalles i la bandera d’Andalusia, dins de la categoria “Exemple i referència local”, destacava Eferson Projects, l’empresa del cooperador salesià Enrique Fernández Martínez.

L’antic alumne de Salesians Triana, afegint amb la seva productora a la veïna localitat, es va col·locar entre les 100 persones més influents en la indústria dels esdeveniments el 2022 al rànquing Eventex, màxim símbol internacional d’excel·lència del sector dels esdeveniments.

Aquesta medalla d’Andalusia se suma al rànquing que reconeix els professionals d’esdeveniments que han deixat empremta a la indústria amb la seva creativitat, visió i capacitat d’innovació.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.