Una Comunicació Salesiana que pensa en gran des de la xarxa de delegats

23 septiembre 2022

Salesians Comunicació

l

La trobada per a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora va congregar gairebé un centenar de responsables de comunicació de presències i entitats per avançar en la reflexió i el treball conjunt des de la implicació dels joves, la coordinació, la formació i l'animació com a eix de l'estratègia.

La Delegació de Comunicació, dins de la programació desenvolupada per al curs 2022-2023, va celebrar durant la jornada del 22 de setembre la seva trobada online conjunta d’inici de curs amb els delegats locals de comunicació de les diferents cases de la inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora i els referents de comunicació d’entitats salesianes, amb presència activa de les Federacions de Centres Juvenils, Plataformes Socials, ONGD, Edebé; a més de Protecció de Dades i Informàtica, entre d’altres.

Sota el lema ‘Obrim camins’ l’equip de comunicació, coordinat pel delegat inspectorial, Carlos Martín, agraïa la tasca realitzada durant tots aquests anys, després de la valoració positiva en aquest camp realitzada pel visitador extraordinari don Marcelo Farfán. També es va poder donar la benvinguda a les noves incorporacions locals i es van compartir algunes claus estratègiques per continuar fent passos en el treball en xarxa. A la primera part de la trobada van posar en comú els objectius que serveixen com a full de ruta d’aquesta àrea estratègica de la Congregació, a més de les dates principals del pla de formació conjunt.

Posteriorment, els participants van poder conèixer en profunditat la bona pràctica «Comunicar des del concurs: noves vies de difusió de la marca», a càrrec d’Emilio Ruiz, responsable de la casa de Rota, que va compartir la seva visió des de la localitat gaditana i el treball realitzat amb l’alumnat per a la motivació personal, el treball pastoral i la implicació en la projecció de la marca amb experiències com Educaixa o ActivPanelFP.

Aquest moment va permetre centrar la segona part de la trobada en el treball per grups, animats per Marta Peirat, Miquel Candela, José Luis García, Xavier Costa i Antonino Gómez, en el qual es van proposar iniciatives conjuntes per millorar la coordinació en aquesta àrea i es va comentar la visió local des de lexperiència en cadascuna de les realitats. També van tenir ocasió de trobar-se els responsables de comunicació amb menys de dos anys des de la seva incorporació per debatre sobre necessitats comunes i la feina a fer des de l’anàlisi de la realitat local i la posada en marxa del Pla local de Comunicació.

La trobada es va tancar amb les informacions a càrrec de l’ONGD Bosco Global, FISAT, Salesians Sant Jordi-Fundació Magone, Fundació Don Bosco, Edebé, Protecció de dades i Informàtica, i es van compartir temes d’interès com el material per a la campanya ‘Obrim camins’, l’aparador comú d’Imatge Corporativa, la gestió d’incidències web i la IX Jornada de Comunicació que tindrà lloc a Madrid l’1 de març del 2023 reprenent la presencialitat.

Pots visitar l’apartat web de la Delegació de Comunicació

[deg_elastic_gallery gallery_ids=”83339,83338,83337,83336,83335,83334,83333,83332,83331,83330″ _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
Representación salesiana en el encuentro “Together”, la gran Vigilia Ecuménica que precede al Sínodo

Representación salesiana en el encuentro “Together”, la gran Vigilia Ecuménica que precede al Sínodo

Marina Ponce (Morón), Pablo Baltasar (Huesca), Delmiro Barbeito (Madrid - Estrecho) y Luis Carrera (Vigo - María Auxiliadora), representaron a la juventud de las presencias salesianas de España durante el fin de semana del 29 de septiembre al 1 de octubre para...

Escuelassmx
Inaugurado el curso académico en el Instituto Superior de Ciencias Religiosas Don Bosco de la obra salesiana de Martí-Codolar

Inaugurado el curso académico en el Instituto Superior de Ciencias Religiosas Don Bosco de la obra salesiana de Martí-Codolar

El miércoles 27 de septiembre se procedió a la inauguración con la intervención de Mons. David Abadías, Obispo auxiliar de Barcelona, quien disertó sobre los Retos Pastorales de la Iglesia de Barcelona en la actualidad.

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Buenos deseos y apoyo universal al nuevo cardenal Ángel Fernández Artime

Buenos deseos y apoyo universal al nuevo cardenal Ángel Fernández Artime

Gratitud, homenaje, Don Bosco, carisma, jóvenes, Iglesia, fiesta, alegría, felicidad, oración... Son las palabras más recurrentes en los comentarios de quienes tuvieron la oportunidad de participar en primera persona en la celebración del Consistorio ordinario público en el que fue creado cardenal el Rector Mayor de los Salesianos de Don Bosco, don Ángel Fernández Artime.

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Un día de fiesta para la Familia Salesiana: el Rector Mayor creado Cardenal

Un día de fiesta para la Familia Salesiana: el Rector Mayor creado Cardenal

Fue grande la emoción de toda la Familia Salesiana cuando el Santo Padre Francisco pronunció la fórmula oficial de creación de los 21 nuevos cardenales, y más aún cuando, cara a cara con el Rector Mayor arrodillado ante él, le impuso el solideo y birrete rojos, el anillo cardenalicio y le asignó públicamente el diaconado "salesiano" de la iglesia de Santa María Auxiliadora de Via Tuscolana.