Una reflexió madura sobre l’animació i la cura de la vida dels Salesians

2 abril 2024

Salesians Comunicació

l

La Inspectoria Maria Auxiliadora avança en el treball del seu Capítol on aprofundeix en nuclis com la tasca i la relació de Salesians, Família Salesiana i laics, amb i per als joves.

Durant la jornada del 2 d’abril es va fer la primera jornada completa de la segona sessió del Capítol Inspectorial de SMX.  Des de l’assemblea, partint de l’objectiu fixat des del Capítol General 29, que sol·licitava que «s’estudiïn en profunditat els reptes principals als que s’enfronta la Congregació i s’elegeixin les línies d’acció prioritàries pel seu futur». El Rector Major comentà prèviament que existeix el desig i l’expectativa d’un Capítol General valent, en el que s’abordin les coses. “No volem perdre’ns en frases que puguin sonar bé, però que no toquen la vida. En general, els germans desitgen veure una Congregació Salesiana sempre fidel al Senyor i amb ell, fidel a Don Bosco. Els agradaria que fóssim tots els qui vivim amb aquesta passió per Déu i per la missió”.

Y així ha sigut. El treball dels més de 120 participants s’ha centrat en la reflexió sobre els dos primers nuclis del CG29 després de les aportacions fetes durant els últims mesos en les diferents comissions que van fer un primer treball de redacció en dos eixos:

  • Nucli 1 CG’29: Animació i cura de la veritable vida de cada salesià.
  • Nucli 2 CG’29: Junts, salesians, família salesiana i laics, «amb» i «per als joves»

Després de la lectura personal i del treball grupal, que comptà amb l’elecció dels coordinadors i dels relators, es va procedir a la posada en comú dels diferents nuclis temàtics. Entre els diferents detalls, destacar la salutació enviada per part de don Alphonse OwoudouConseller Regional per a Àfrica i Madagascar i Regulador del Capítol General. “Els animo a romandre a l’escolta de l’Esperit de Déu, per a discernir amb cor obert el que Ell desitja per a la seva glòria i per al bé d’aquells als qui estan cridats a servir”, indicà als germans.

Durant la tarda, el treball es completà amb la primera posada en comú del nucli 3, sobre ‘Una valenta revisió i nova planificació del govern de la Congregació a tots els nivells’, amb les aportacions fetes des del Consell General.

Accedeix a la notícia completa en la web https://capituloinspectorial.salesianos.edu

 

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.