Una trentena de joves, educadors y salesians de la Inspectoria Maria Auxiliadora i Santiago El Mayor participen en la Peregrinació Europea de Joves

1 agosto 2022

Salesians Comunicació

l

A Santiago de Compostela de l'1 al 7 d’agost de 2022 sota el lema ‘Aixeca’t, i sigues testimoni'.

Una trentena de joves, educadors i salesians de la Inspectoria Maria Auxiliadora i Santiago El Mayor participaran en la Peregrinació Europea de Joves PEJ22 convocada per l’Arxidiòcesi de Santiago de Compostela i organitzada per aquesta diòcesi conjuntament amb la Subcomissió de Joventut i Infància de la Conferència Episcopal Espanyola. Tindrà lloc a Santiago de Compostela del 1 al 7 d’agost de 2022. Inicialment estava prevista per l’agost de 2021 però degut a la situació ocasionada pel Còvid-19, es va ajornar a l’estiu de 2022.

Durant aquests dies es viuran moments extraordinaris amb catequesis, activitats lúdiques, concerts i ¡moltes sorpreses més. D’aquesta manera la ciutat de Santiago de Compostela es convertirà en la Capital Europea dels Joves per uns dies.

L’Arquebisbe de Santiago de Compostela, don Julián Barrio, en la seva carta de presentació de l’Any Compostel·là, es va posar en camí amb els pelegrins “tractant d’indicar-los a on van i per què hi van, compartint amb ells una reflexió sobre la vida cristiana i el seu compromís en la nostra societat”. Posar-se en camí comporta la caritat que “és l’amor al qui la fe dona vida” va concloure fent una invitació a tots els pelegrins, nens, joves i adults de cara a l’Any Sant Compostel·là 2021-2022.

En la trobada hi participen joves de 16 a 35 anys a través dels seus grups de referència de Pastoral Juvenil (diòcesis, moviments, congregacions i instituts seculars d’àmbit nacional). L’equip organitzador del MJS està format per Elsa Franco, Rafael S. Cazorla, Javier Vázquez, Pepelu Gallego, Óscar Bartolomé i Santiago G. Moruelo.

Des de l’organització han coordinat totes les realitats que hi volen participar per a fer un repartiment equitatiu dels 10 camins possibles en les dates prèvies a la PEJ.

 

L’himne

L’autor, Rubén de Lis, ha composat per a l’ocasió l’himne «Vine a Santiago, més que un camí». Pel himne es va fer un concurs en el que s’hi van presentar 21 propostes de molta qualitat. La seleccionada fou la més votada entre el jurat. Les 9 millors propostes per a l’himne juntament amb l’himne oficial, es presentaran en un disc recopilatori editat per aquesta ocasió.

Amb la mirada posada a Lisboa 2023

El Papa Francesc, al acabar la JMJ 2019 a Panamà, va convocar tots els joves a unes noves jornades mundials a Lisboa 2022 (finalment serà en 2023). Per això proposà un itinerari espiritual que provoca els joves per a posar-se en camí, per a buscar en Crist que dona resposta al desig més pregon del seu cor d’ésser feliç i així donar testimoni a tothom del que estan vivint.

Per això, el Sant Pare instà els joves a meditar sobre els versets: ‘Jove, a tu t’ho dic: aixeca’t!’ (Lc. 7,14 – Christus vivit’, 20) per l’any 2020; ‘Aixeca’t! Et faig testimoni de les coses que has vist!’ (Ac. 26,16)” per a l’any 2021; “Maria s’aixecà i se n’anà de pressa”, extret de Lc 1,39, per a l’any 2022, any de la JMJ a Lisboa.

Desitjo que hi hagi sintonia entre l’itinerari cap a la JMJ de Lisboa i el camí post-sinodal. No ignoreu la veu de Déu que els empeny a aixecar-se i a seguir els camins que Ell ha preparat per a vosaltres. Com Maria, i juntament a ella, sigueu cada dia portadors de la seva alegria i del seu amor”, expressà el Papa. I va afegir “L’Església us necessita per a ser plenament ella mateixa”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…