Els Salesians organitzen novament les trobades de Pasqua

7 abril 2022

Manuel Serrano

l

Milers de joves i famílies tindran l'ocasió de viure de forma comunitària a les cases salesianes els esdeveniments centrals de la fe cristiana: la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist.

Una intensa experiència en comunitat de la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor. Això és el que volen oferir els Salesians al voltant de 1.500 joves i famílies participants a les trobades especials de Pasqua d’aquest any. La millora de la situació sanitària ha de facilitar que aquestes celebracions s’organitzin pràcticament amb normalitat.

En sintonia amb el seu lema pastoral, es presenta la proposta de Pasqua Salesiana a la Inspectoria Maria Auxiliadora: ‘Marcats per l’esperança’. “Cada trobada pasqual va deixant una marca en nosaltres, sobretot si ens trobem amb el Ressuscitat”, expressa José Luis Navarro, coordinador de l’Itinerari d’Educació a la Fe de la Inspectoria Maria Auxiliadora.

Les trobades es desenvoluparan a nivell local a diverses cases salesianes de municipis d’Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Extremadura i Regió de Múrcia. Una web recull els materials comuns per a aquesta convocatòria, a la qual s’hi han sumat uns 1.000 participants.

En el cas de la Inspectoria Santiago el Mayor, el lema escollit per a les trobades és ‘Apassionats per donar vida’, al fil també de la seva campanya pastoral anual. S’espera la participació de 600 persones aquest any. Les trobades pasquals tindran, com en ocasions anteriors, tres nivells segons l’edat.

També hi haurà trobades per a famílies i joves a Mohernando (Guadalajara) i Somalo (La Rioja). «L’experiència que convoca famílies i joves té una riquesa particular, en barrejar diferents generacions i aportar la frescor dels més joves i l’experiència acumulada dels adults», assegura Xabier Camino, delegat de Pastoral Juvenil de la Inspectoria Santiago el Mayor.

A més, s’ofereix la possibilitat de viure la Pasqua en el Camí de Sant Jaume. “El Camí, com la vida, és una experiència molt oberta a la trobada, a la flexibilitat, al compartir amb el teu grup, però també amb altres companys de viatge que van apareixent a cada etapa. És el que volem oferir en clau de convivència i esperit salesià”, matisa Xabier Camino.

A totes les cases salesianes s’organitzaran diferents activitats per Setmana Santa. Les parròquies congregaran milers de persones per a la celebració del Tridu Pasqual, que té el seu cim amb la Vetlla Pasqual la vigília del Diumenge de Resurrecció.

Altres propostes

Als ambients salesians, s’ha aprofitat el temps de Quaresma per fomentar preparació interior de la Setmana Santa. Joves, educadors, salesians i altres membres de la Família Salesiana han tingut l’oportunitat de participar en propostes com exercicis espirituals, convivències o el Camí de Sant Jaume.

En algunes cases salesianes, es representen obres teatrals sobre la Passió de Crist. Cal destacar les funcions a Salesians Cádiz (‘Getsemaní’), Salesians Trinidad-Sevilla (‘Agnus Dei’) i Salesians Huesca (‘La Pasión’). A més, 29 confraries i germandats salesianes trauran en processó els seus passos de Setmana Santa. Algunes de les sortides processionals són les de ‘La Borriquilla’, a Ciudad Real; ‘La Santa Cena’, a Alacant; ‘El Despojado’, a Cádiz; ‘El Prendimiento’, a Córdoba; i ‘Las Penas’, a Málaga.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…