A punt de viure l´experiència de voluntariat internacional

1 junio 2023

Bosco Global

l

Un total de 21 voluntaris i voluntàries de Bosco Global, viuran durant els mesos de Juny a Setembre una experiència única en què coneixeran altres realitats i cultures diferents, que els permetran obrir les seves mirades i enriquir-se mútuament, amb la finalitat de, en tornar, seguir compromesos per la justícia global.

El cap de setmana del 27 i 28 de maig ha tingut lloc la darrera trobada formativa per a totes les persones voluntàries de Bosco Global que aquest estiu partiran cap a diferents destinacions.

Un total de 21 voluntaris i voluntàries de Bosco Global, viuran durant els mesos de Juny a Setembre una experiència única en què coneixeran altres realitats i cultures diferents, que els permetran obrir les seves mirades i enriquir-se mútuament, amb la finalitat de, en tornar, seguir compromesos per la justícia global.

En aquesta darrera trobada formativa se’ls ha comunicat els seus destins: 5 a Tijuana (Mèxic), 2 a Ambato (Equador), altres 2 a Santa Cruz (Bolívia) 4 a Sunyani (Ghana), i 1 a Malabo (Guinea Equatorial). A més, 7 persones aniran al Camp de treball de Ceuta, de l’1 al 11 d’agost.

Formació a Sevilla, Barcelona i València

A Sevilla, la jornada de dissabte va començar amb la sessió de Comunicació per al canvi, imatge i fotografia de l’experiència; després d’això es va passar al Mercado de Eufemia, una dinàmica de cohesió de grup basada en l’intercanvi de fortaleses i debilitats. A la tarda es va abordar i va treballar sobre el protocol de protecció de menors i adults vulnerables, finalitzant el dia amb la Missió de Bosco Global i la presentació de les destinacions.

Diumenge el grup es va desplaçar a la casa de Triana on, a través de casos pràctics, es va debatre sobre el posicionament ètic. També hi va haver temps per presentar els consells de salut i viatge i es va culminar la convivència amb l’eucaristia de celebració de l’enviament de les persones voluntàries.

A Barcelona va ser un cap de setmana intens a una casa de colònies a Orriols, província de Girona. Es va començar  dissabte amb una dinàmica per situar-se en un món de desigualtats i globalitzat que va portar els i les voluntàries a analitzar mapes i comprendre la realitat en clau de justícia. Després es va treballar el posicionament ètic de Bosco Global amb casos pràctics. A la tarda, i després de rebuscar molt (dinàmica), van trobar les seves destinacions i van treballar els consells de viatge i salut a tenir en compte.

Diumenge es va dedicar a l’experiència del voluntariat des de la fe, i el cap de setmana va acabar amb la celebració de l’eucaristia de pentecosta.

A València, va destacar la visita al centre cultural Islàmic de la ciutat on es van presentar les activitats que realitza el centre i es va tenir una xerrada al voltant de l’Islam. A la tarda es van revisar les sessions on-line anteriors i es va treballar sobre com comunicar les experiències des de la reflexions de la fotografia de la realitat. Finalment, es va revisar el contingut per a l’educació per a la ciutadania, es van donar a conèixer les destinacions i va tenir lloc una eucaristia conjunta amb la comissió d’animació missionera.

Les properes setmanes es realitzarà la celebració eucarística de l’enviament a Barcelona i València. A Sevilla ja es va fer. En breu es contactarà mitjançant videoconferència amb les obres d’acollida per conèixer en profunditat els projectes i les comunitats on s’incorporaran les persones voluntàries.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…