A punt de viure l´experiència de voluntariat internacional

1 junio 2023

Bosco Global

l

Un total de 21 voluntaris i voluntàries de Bosco Global, viuran durant els mesos de Juny a Setembre una experiència única en què coneixeran altres realitats i cultures diferents, que els permetran obrir les seves mirades i enriquir-se mútuament, amb la finalitat de, en tornar, seguir compromesos per la justícia global.

El cap de setmana del 27 i 28 de maig ha tingut lloc la darrera trobada formativa per a totes les persones voluntàries de Bosco Global que aquest estiu partiran cap a diferents destinacions.

Un total de 21 voluntaris i voluntàries de Bosco Global, viuran durant els mesos de Juny a Setembre una experiència única en què coneixeran altres realitats i cultures diferents, que els permetran obrir les seves mirades i enriquir-se mútuament, amb la finalitat de, en tornar, seguir compromesos per la justícia global.

En aquesta darrera trobada formativa se’ls ha comunicat els seus destins: 5 a Tijuana (Mèxic), 2 a Ambato (Equador), altres 2 a Santa Cruz (Bolívia) 4 a Sunyani (Ghana), i 1 a Malabo (Guinea Equatorial). A més, 7 persones aniran al Camp de treball de Ceuta, de l’1 al 11 d’agost.

Formació a Sevilla, Barcelona i València

A Sevilla, la jornada de dissabte va començar amb la sessió de Comunicació per al canvi, imatge i fotografia de l’experiència; després d’això es va passar al Mercado de Eufemia, una dinàmica de cohesió de grup basada en l’intercanvi de fortaleses i debilitats. A la tarda es va abordar i va treballar sobre el protocol de protecció de menors i adults vulnerables, finalitzant el dia amb la Missió de Bosco Global i la presentació de les destinacions.

Diumenge el grup es va desplaçar a la casa de Triana on, a través de casos pràctics, es va debatre sobre el posicionament ètic. També hi va haver temps per presentar els consells de salut i viatge i es va culminar la convivència amb l’eucaristia de celebració de l’enviament de les persones voluntàries.

A Barcelona va ser un cap de setmana intens a una casa de colònies a Orriols, província de Girona. Es va començar  dissabte amb una dinàmica per situar-se en un món de desigualtats i globalitzat que va portar els i les voluntàries a analitzar mapes i comprendre la realitat en clau de justícia. Després es va treballar el posicionament ètic de Bosco Global amb casos pràctics. A la tarda, i després de rebuscar molt (dinàmica), van trobar les seves destinacions i van treballar els consells de viatge i salut a tenir en compte.

Diumenge es va dedicar a l’experiència del voluntariat des de la fe, i el cap de setmana va acabar amb la celebració de l’eucaristia de pentecosta.

A València, va destacar la visita al centre cultural Islàmic de la ciutat on es van presentar les activitats que realitza el centre i es va tenir una xerrada al voltant de l’Islam. A la tarda es van revisar les sessions on-line anteriors i es va treballar sobre com comunicar les experiències des de la reflexions de la fotografia de la realitat. Finalment, es va revisar el contingut per a l’educació per a la ciutadania, es van donar a conèixer les destinacions i va tenir lloc una eucaristia conjunta amb la comissió d’animació missionera.

Les properes setmanes es realitzarà la celebració eucarística de l’enviament a Barcelona i València. A Sevilla ja es va fer. En breu es contactarà mitjançant videoconferència amb les obres d’acollida per conèixer en profunditat els projectes i les comunitats on s’incorporaran les persones voluntàries.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Familia Salesianasmx
Toma de posesión Ángel Asurmendi Burriana
La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

El provincial saliente de SMX inició este sábado su etapa como titular de la Parroquia de María Auxiliadora de Burriana en la misa vespertina de las 19.30 horas, que contó con la presencia del vicario de la Diócesis de Segorbe-Castellón, Javier Aparici, y del resto de la comunidad salesiana de Burriana.

ActualidadFamilia Salesianassm
El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades y Cofradías de la Sagrada Entrada de Jesús en Jerusalén lleva preparándose desde el año pasado que recibía el testigo de la hermandad de Salamanca. El V Congreso se celebrará en Colmenar de Oreja (Madrid). Comunicando la fe El...

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
El Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil presenta su renovada programación 23 – 24, con la mirada fijada en una pastoral creativa y significativa

El Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil presenta su renovada programación 23 – 24, con la mirada fijada en una pastoral creativa y significativa

Los días 21 y 22 de septiembre se ha llevado a cabo en Madrid, el primer encuentro del curso 2023 -24 del equipo coordinador del Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil. Unas jornadas de trabajo para las que estaban convocados los coordinadores de los...