Bosco Global acompanya els adolescents de Salesians Morón en la creació d’un vídeo per sensibilitzar sobre la riquesa de la diversitat

30 junio 2022

Bosco Global

l

Alumnat de 1r i 2n d’ESO el realitzen en el marc del projecte “Desmontando tu lado hater”, impulsat per Bosco Global i finançat per l’Agència Andalusa de Cooperació Internacional per al Desenvolupament.

Un grup de 8 nois i noies de 1r i 2n d’ESO (12-14 anys) del Col·legi Salesià San Juan Bosco de Morón de la Frontera, ha organitzat la realització d’un vídeo que té com a objectiu la prevenció dels discursos d’odi, i que, aquesta vegada, s’ha centrat en posar en valor la diversitat de cada persona.

Aquesta acció s’emmarca en el treball que aquest grup realitza com a equip de mediació dins del Pla d’Acció Tutorial, comptant amb el suport de l’ONGD salesiana Bosco Global en el marc del projecte “Desmontando tu lado hater”, finançat per l’Agència Andalusa de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AACID).

El grup ha desenvolupat amb els seus companys i companyes diferents accions encaminades a millorar l’ambient escolar, la cohesió de grups, la promoció de la cultura de pau i la prevenció dels discursos d’odi i intolerància.

Julia, alumna de 1r d’ESO, comenta que a través de les diferents activitats “la gent s’ha adonat que pot fer molt de mal amb els seus comentaris”. Per la seva banda. Álvaro, alumne de 2n d’ESO, posa l’accent en què “la metodologia plantejada és molt important perquè hi ha temes delicats, i amb metodologies actives els companys han posat més atenció”.

El vídeo s’ha inspirat en un anunci danès, el guió del qual ha estat redactat per l’alumnat per fer-lo més proper a la realitat juvenil i als continguts sobre els quals s’ha treballat. A més, per a l’enregistrament i la producció s’ha comptat amb la col·laboració d’“Acuario Filmaciones” i “delaCAL producciones”, dirigides per joves morenencs.

Desmonta tu lado hater”  s’ha desenvolupat en sis centres escolars d’Andalusia, quatre d’ells a Morón de la Frontera, gràcies a la col·laboració del personal tècnic de l’Ajuntament, i en el marc del programa “Ciudades ante las drogas”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Los Salesianos Cooperadores de la Región Ibérica peregrinan a la tierra de San Francisco de Sales

Los Salesianos Cooperadores de la Región Ibérica peregrinan a la tierra de San Francisco de Sales

Un grupo de SSCC de la Región Ibérica, acompañados de José Antonio Hernández (SDB) y Mari Carmen San Miguel (FMA), además de algún otro miembro de la Familia Salesiana (Damas Salesianas y Antiguos Alumnos), ha recorrido del 1 al 6 de agosto los lugares de San...