Bosco Global impulsa l’educació de qualitat al Camerun

15 noviembre 2023

Bosco Global

l

En el marc d'un projecte de millora de les instal·lacions i ampliació de personal al complex educatiu salesià a la barriada humil de Mimboman, a Yaoundé, la capital del país, finançat pel Cabildo de Tenerife.

Des de l’ONGD salesiana Bosco Global expliquen que en arribar a la capital del Camerun, Yaoundé, i desplaçar-se fins a la humil barriada de Mimboman, als afores de la ciutat, qualsevol s’adona de la importància que té oferir un servei educatiu de qualitat a un entorn sense carrers asfaltats, serveis de salut precaris, escoles públiques massificades sense capacitat per a tant alumnat, i amb uns índexs de delinqüència elevats en joves que no visualitzen un futur millor.

«Per sort, en aquest entorn hostil s’alça el complex Educatiu Don Bosco de Mimboman, format per una escola de primària, secundària, un centre de formació professional, i el Centre Juvenil Don Bosco, obert a tots els joves del barri», destaca Virginia Martín, referent tècnica de Bosco Global al projecte.

El projecte titulat “Millora a l’atenció de la joventut en situació desafavorida de Yaoundé a través d’una formació de qualitat”, finançat pel Cabildo de Tenerife, ha finalitzat la seva execució aquest mes d’octubre i ha tingut com a principal objectiu millorar la vida de molts joves en situació de vulnerabilitat a través de la millora de l’atenció que ofereix el centre Don Bosco de Mimboman.

“S’ha dotat la biblioteca del centre de llibres, ordinadors, fotocopiadora i s’ha contractat una bibliotecària, amb horari extens per permetre l’accés no només als estudiants del centre sinó també a la resta del barri. També s’ha construït una cantina escolar i s’han equipat els tallers de formació professional de fusteria d’alumini, fusta, tall i confecció. A més, s’ha dut a terme la formació del professorat en l’ús correcte dels nous equips i s’ha fet difusió de totes les millores fetes a la comunitat educativa ia l’entorn del barri”, detalla Virgínia.

“El complex educatiu va néixer com a resposta a la manca d’escoles i centres de formació professional a la zona. La joventut que vol accedir a aquesta educació ha de caminar molt, agafar motos o taxis, anar lluny. No hi ha prou centres per respondre a les necessitats de la ciutat de Yaoundé. I els Salesians som una alternativa i una bona solució a aquesta problemàtica”, expliquen des de la direcció de l’obra salesiana de Mimboman.

Sensibilització amb els joves a Tenerife

A Bosco Global estem compromeses en una acció local-global per generar reflexió i llaços que permetin empatitzar amb altres realitats per transformar-les i construir justícia social.

En aquest sentit, el 31 d’octubre passat, vam visitar l’alumnat de secundària del col·legi salesià San Juan Bosco de la Cuesta, a Tenerife, per sensibilitzar sobre la realitat del projecte i la importància de lluitar pel dret a l’educació a qualsevol país del món.

A més de conèixer a fons el projecte, es va voler treballar una mirada més àmplia i, mitjançant un joc sobre els Drets Humans, vam poder reflexionar i dialogar conjuntament sobre la vulneració d’aquests a moltes parts del món i què podem fer per defensar-los. 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…