«Cal una ment i un cor obert per buscar la pau en aquests moments de patiment»

17 octubre 2023

Bosco Global / Salesians Comunicació

l

Alejandro León, Inspector de la província salesiana de l'Orient Mitjà, explica que la situació de conflicte entre Israel i Palestina és molt complexa i vetllar per la llibertat i la dignitat de tots és just.

El cap de setmana passat, els Salesians a Espanya, a través de l’ONGD Bosco Global, van tenir la possibilitat de dialogar amb Alejandro León, Inspector de la província salesiana de l’Orient Mitjà, que comprèn els territoris d’Israel, Palestina, Egipte, Síria i el Líban, amb un total de 13 presències salesianes, i preguntar-li sobre la situació d’escalada de violència que s’està produint a la regió arran de l’atac de Hamàs en territori israelià el 7 d’octubre passat i la resposta d’aquest.

Alejandro, que es trobava a Málaga durant alguns dies en el marc de la seva participació en un Seminari Internacional sobre Migracions impulsat pels Salesians de la regió Mediterrània, va posar el focus en totes les persones i famílies que en aquests moments estan patint, tant a Gaza com a Israel. I va demanar que s’acompanyin a totes les comunitats salesianes de la regió i a totes les persones que pateixen per aquest conflicte a través de l’oració.

“És molt important que ens acompanyin en la pregària. Només Déu pot canviar els cors, i Déu es manifesta en la trobada amb les persones”, explicava. I va posar èmfasi en una oració que demani pels valors d’humanitat i fraternitat universal.

Interpel·lat sobre com poden les persones que són fora de la zona de conflicte col·laborar en la construcció de la pau responia que “és important tenir una visió àmplia i humana del conflicte. No ajuda per res pensar que hi ha bons i dolents. Òbviament, de la part d’Israel hi ha gent del poble que és molt bona i de la part de Palestina també. Però el que és just, és tractar de defensar la llibertat i la dignitat de tots».

Hi ha situacions que són molt complicades, i no s’han de simplificar. Hem de tenir una ment i un cor obert”.

Com diu el Papa Francesc, allò prioritari “és generar processos de trobada, processos que construeixin un poble que sap recollir les diferències. Armem els nostres fills amb les armes del diàleg!” (FT 217). 

Des de Bosco Global creuen fonamental continuar treballant per a una cultura de pau, que aculli la diversitat i possibiliti el diàleg entre totes les persones, per damunt de qualsevol diferència.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.