El juny arrenca amb el comentari de l’evangeli de cada dia de Temps interior

1 junio 2022

Salesians Comunicació

l

El comentari a l'evangeli diari de la mà del salesià José J. Gómez Palacios.

La inspectoria Maria Auxiliadora proposa un comentari de l´evangeli de cada dia gràcies a Temps Interior. Aquesta iniciativa que va néixer fa 20 anys com una ajuda per al professorat de la mà de José J. Gómez Palacios té un valor afegit per la seva aportació de dades, no només espirituals sinó també històriques, arqueològiques, socioculturals que són el context de cada passatge de l’evangeli.

Don Bosco ja va tenir la intuïció de situar el text bíblic en els contextos històrics, geogràfics, socioculturals… la seva font principal d’informació van ser els textos de Flavio Josefo, historiador contemporani de Jesús de Natzaret. D’aquesta manera, Don Bosco aconseguia que molts sacerdots anessin a escoltar els comentaris que ell preparava per als seus joves.

“La reflexió diària al passatge de l’evangeli conclou amb diverses línies de reflexió adreçades als educadors cristians. Intenteu aprofundir en aquells elements de l’evangeli que l’educador cristià ha de tenir en compte per a la seva vida personal i per a la seva missió educadora” indica l’autor, José J. Gómez Palacios.

Jose J. Gómez Palacios, salesià de la casa de Burriana, és autor també de ‘El comentario bíblico de 2019’ o ‘Las cosas de Don Bosco’, llibre que s’ha traduït a l’italià, eslovè, croat, a més de l’edició Colòmbia i és membre del consell de redacció de Misión Joven.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

la campaña promovida por el Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil, La Coordinadora Estatal de Plataformas Sociales Salesianas, la Confederación de Centros Juveniles Don Bosco, Escuelas Salesianas, Misiones Salesianas, y las ONGD Jóvenes y Desarrollo y Bosco Global, han visibilizado y dado voz a muchos de los principales temas que preocupan a las personas jóvenes a través de la campaña Jóvenes en Positivo.

smxSocial
Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Alumnado de 1º y 2º de la ESO lo realizan en el marco del proyecto “Desmontando tu lado hater”, impulsado por la ONGD y financiado por la Agencia Andaluza de Cooperación Internacional para el Desarrollo.