Escoles Salesianes inicia els seus Cursos Formatius per a Docents 23-24

3 octubre 2023

Escoles Salesianes

l

Els cursos presentats mantenen l'aposta per a la formació permanent i la constant actualització a les diferents competències per als docents dels centres educatius.

En el seu ferm compromís amb la formació dels docents que tenen un paper fonamental a les nostres obres salesianes, Escoles Salesianes, la xarxa que reuneix totes les escoles de salesians i salesianes a Espanya, inicia les seves formacions en aquest curs 23 – 24.

El primer, dilluns 2 d’octubre, a Madrid. Durant la setmana, es comptarà amb 27 docents de les Escoles Salesianes d’Espanya, que pretenen formar-se per a llocs de lideratge, com ara directors titulars, directors pedagògics, caps d’estudi o administradors.

Curs d’Experts en Direcció de Centres Educatius

Durant aquesta primera setmana d’octubre, seran diversos els temes que cal destacar:

  • Orígens Carismàtics de la Missió Salesiana i el seu desenvolupament a Espanya: analitzarem la rica història i el desenvolupament de la Missió Salesiana en el context espanyol, comprenent la seva influència en l’educació actual.
  • Missió, visió i valors de l’Escola Salesiana, per a una comprensió profunda de la proposta educativa de l’Escola Salesiana i com es tradueix en la formació dels infants i els adolescents.
  • El Sistema Preventiu com a model deducació: posarem al centre el Sistema Preventiu de Don Bosco, com a eix prioritari de la direcció i gestió de centres educatius.
  • El perfil de l’educador salesià, per aprendre a desenvolupar un perfil d’estudiant alineat amb els valors salesians.
  • Organització i Gestió dels Centres Concertats, on parlarà de les eines essencials per a la gestió directiva, incloent-hi criteris pastorals i estratègies per fomentar la unitat d’acció en la direcció i la pastoral.
  • Acompanyament en Clau Salesiana, amb l’objectiu d’explorar la importància de la comunicació profunda amb el claustre i els estudiants, així com les claus per a un acompanyament efectiu des d’una perspectiva salesiana.

El curs continuarà la setmana del 13 al 17 de novembre, amb el segon grup de directius juntament amb els alumnes del curs de coordinació de pastoral.

Oscar Bartolomé, coordinador nacional d’Escoles Salesianes ens comenta sobre els dos cursos:

L’element principal que ha de caracteritzar les nostres escoles és la seva identitat carismàtica. A més de conèixer el nostre estil salesià i la manera de gestionar una escola segons la legislació actual, intentem unir tots dos elements; com gestionar les nostres escoles amb criteri salesià. Per això és important unir la pastoral i la direcció dels nostres centres, per unir cada vegada més, el lideratge d’una escola salesiana en clau pastoral.

Sobre Escoles Salesianes

Les Escoles Salesianes tenen el seu origen en la missió de Don Bosco amb els joves de Torí al segle XIX. La seva preocupació va ser, des del principi, l’educació i la promoció integral dels joves: “bons cristians i honrats ciutadans”. Avui les escoles salesianes són una realitat àmplia i rica, que té 141 escoles distribuïdes al llarg de tot Espanya i que pretén ser fidel a la missió i a l’estil educatiu que el seu fundador va pretendre impulsar.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…