Finalitza el Campobosco: Enviats al món per a donar testimoni de Crist

6 agosto 2022

l

Amb l’acte final de l’enviament dels joves, celebrat en la missa a la catedral de Torí, es va cloure oficialment el Campobosco 2022.

Els 14 autobusos que conformen el comboi del Campobosco (#CPB22) van posar de nou rumb a la ciutat de Torí, concretament a Valdocco. 35 kilòmetres que es fan en una hora aproximadament.

Al voltant de les 9 i mitja del matí van tornar a entrar en els patis de la presència salesiana i, mitja hora més tard, el grup A i el B van fer les visites oportunes que el dia anterior no havien fet i que els faltaven per fer.

GRUP A, PER TORÍ

El grup A, a diferència del dia anterior, va tenir una trobada inicial d’acollida en l’amfiteatre del pati de Valdocco, amb la salutació d’Alejandro Guevara, director de la comunitat Valdocco-Maria Auxiliadora i Animador espiritual de l’Associació de Maria Auxiliadora (ADMA) en el món. Els va explicar la motivació del dia, abans d’iniciar la visita al Torí salesià.

En unes 3 hores, els joves van poder visitar l’estàtua de Don Cafasso, la Consolata, l’Església de Sant Francesc de Sales amb la seva sagristia, l’Obra Social de la Marquesa Barolo, el mercat de Porta Palazzo o el Cementeri de Sant Pere in Vincoli. Després, aquest grup va tenir temps lliure per a dinar i visitar aquells llocs característics de la ciutat. Uns aprofitaren l’ocasió per a conèixer la ‘Mole Antonelliana’, on hi ha el museu del cinema i unes immillorables vistes de la ciutat des del seu mirador; el Palau Reial, les Places de Castello, Sant Carlo o Vittorio Veneto, el riu Po, el Palau Madama o la Via Garibaldi i la de Roma, entre altres llocs d’interès. També van aprofitar per a fer les compres pertinents de regals i de records per a familiars i amics.

 

GRUPO B, A VALDOCCO

A l’ensems, pel matí, el grup B va rebre la salutació del Rector de la Basílica de Maria Auxiliadora, el salesià italià Michele Viviano, amb qui van tenir un moment de silenci i d’oració. “Don Bosco et diu a tu ‘benvingut, he esperat la teva arribada”. Va centrar la seva salutació en la importància de Maria Auxiliadora, en el quadre de Lorenzone, on a un se li envà la vista quan entra en el temple, en el quadre de l’altar de Don Bosco, en el que ell no és el protagonista, sinó Ella. “La casa de Maria és la casa de Jesús, la casa de cadascú de vosaltres. Si estimem Don Bosco no podem no estimar Maria Auxiliadora. Si ells estan en les nostres vides, sabreu el que són els miracles”, va animar els joves. I va concloure dient-los que “la Basílica no és dels salesians, és dels joves. Estic molt content de veure-la avui tan plena de joves”.

 

Després d’aquest primer moment per al grup B del Campobosco, els participants van fer la visita a las tres zones de la presència salesiana a Valdocco: el Museu Casa Don Bosco, la Basílica de Maria Auxiliadora, les esglésies i el pati.

 

Després de dinar, pel calor que feia aquest dia a Torí, es van cancel·lar les activitats de jocs en el pati, que sí van poder fer el grup A el dia anterior. Alguns dels joves van aprofitar el temps per a tenir un moment d’oració i recolliment en la Basílica de Maria Auxiliadora abans d’acomiadar-se de la casa mare dels Salesians i desplaçar-se a la catedral de Torí.

 

MOMENT DE L’ENVÍAMENT

La tarda va estar marcada per la celebració de la missa, a les 17:30 hores, en la catedral de Torí, “el Duomo di Torino”, dedicada a Sant Joan Baptista, i en la que s’hi exposa la Sant Sudari. La celebració fou presidida per José Miguel Núñez, Director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) d’Espanya i concelebrada pels salesians participants en aquest Campobosco.

 

En el moment de la homilia, dirigida a una catedral abarrotada de joves participants del Campobosco, Núñez va parlar del gran número de sants que hi va haver a Torí des de 1847 a 1857, en un període en el que l’Esperit s’hi va fer molt present. “El final del Campobosco ha posat foc en el nostre interior; volem que es plasmi en joves audaços que siguin capaços de canviar el món, com Don Bosco va demanar i va aconseguir en el seu temps”, els va dir. El Sant Sudari va ser una altra idea que va transmetre als participants: “Aquesta tela duu les marques de Crist, la nostra certesa de la Resurrecció del Senyor. Per això, heu de contar a tothom que Déu segueix fent miracles en les nostres vides. Volem demanar a Déu que també nosaltres portem la seva empremta enmig dels altres, com feu el Sant Sudari amb Jesucrist”.

 

Els 780 joves que participen en el #CPB22 foren enviats a les seves presències salesianes d’origen com a testimonis del que han viscut en aquests intensos dies per Barcelona, Mornese o Torí, essent portadors d’una fe i d’una alegria desbordant que prové d’una amistat afermançada amb Jesucrist i amb els sants salesians als qui han visitat en aquesta trobada juvenil.

 

Després d’aquest moment d’enviament dut a terme en la missa a la catedral, els autobusos amb els joves “campobosquers” retornaren al Colle Don Bosco. A les 22:30 hores van gaudir d’una gran festa final, una vetllada amb tots els joves, en la que cada grup preparava un ball o un joc i animava els altres participants. Una festa amb tota la magnificència!

 

Amb aquesta activitat, s’acomiadaven d’Itàlia. Al dia següent, molt de matí, marxaran de tornada a Barcelona.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...