Foc i flors a Maria Auxiliadora a les cases salesianes de València i Borriana per festejar les Falles en honor a Sant Josep

15 marzo 2023

Salesians Comunicació

l

La Família Salesiana dedica misses solemnes, els alumnes construeixen els seus propis monuments fallers i participen en ofrenes dedicades a la Verge.

A les cases salesianes de València i Borriana, la Família Salesiana celebrarà la festivitat de les falles amb diferents actes commemoratius, una missa solemne a les parròquies salesianes per la festivitat de Sant Josep el diumenge 19 de març, ofrenes a Maria Auxiliadora per part dels alumnes i crema de monuments fallers a les escoles i centres juvenils.

En el cas de Salesians Sant Joan Bosco de València els alumnes de Primària van participar els dies 13 i 14 a l’ofrena a la Verge, van gaudir d’un berenar ofert per l’Associació de Mares i Pares, van participar en una botellà, tallers fallers i jocs tradicionals.

Per part seva a Salesians Borriana també van celebrar la festivitat de les falles el 15 de març, especialment per a l’alumnat d’Infantil i Primària. Els alumnes van realitzar el tradicional Passeig Faller per visitar els diferents monuments de la ciutat, que ja llueixen als carrers a falta del seu acabat final aquesta Nit de la Plantà. L’última jornada lectiva abans de les vacances va començar a Secundària amb uns Bon Dies especial de Falles a càrrec de Juane Gumbau, que també ha actuat de pregoner de les festes amb la lectura d’uns versos escrits per ell mateix. Al migdia, al voltant de la falla escolar, tota la comunitat educativa va rebre la Reina Fallera Infantil de Borriana, Maria Olivas Vidal, acompanyada per la seva cort d’honor i les dames de la ciutat, així com per representants de la Junta Local Fallera.

Ja a la tarda, les nenes i els nens d’Infantil i Primària han contemplat la Cremà de la falla, precedida d’una colorida i sonora globotà, “disparada” pels alumnes de Primària. Salesians Borriana viu intensament aquesta festa de les falles, amb un vincle especial amb la Falla Don Bosco, sorgida de la iniciativa de l’Associació d’Antics Alumnes i els monuments de la qual, gran i infantil, s’alcen davant de l’escola cada any des del 1989.

A Salesians Sant Antoni Abat els joves del centre juvenil Amics van cremar el seu monument faller al costat de tots els associats el dissabte 11 de març. El 14, tots els alumnes del col·legi van participar a l’ofrena de flors a la Verge i posterior cremà de la falla escolar acompanyats de tots els educadors, personal d’administració i serveis i les famílies. Seguidament la Fundació Ángel Tomás també va fer el mateix amb el seu monument faller, dedicant la darrera tarda lectiva a la festivitat fallera.

“I Premi de Benestar Animal Faller”

La Germandat de Sant Antoni Abat de València juntament amb l’ajuntament de València han llançat la primera edició del “Premi de Benestar Animal Faller” amb l’objectiu de reconèixer la tasca de les comissions falleres que dediquen part del seu temps i esforç a construir una societat més preocupada i involucrada amb el benestar animal. El concurs pretén premiar aquelles escenes i/o ninots de les falles, tant infantils com grans, plantades l’exercici 2023, que destaquin, posin en valor o tinguin relació amb el benestar animal; així com aquelles que estiguin encaminades al foment del benestar animal i la integració i participació dels animals de companyia.

 

 

Les Falles van del 15 (plantà) al 19 (cremà) de març. Se celebren en honor de Sant Josep, patró dels fusters, que era un gremi molt estès a la ciutat quan van començar a celebrar-se a finals del segle XIX, i que va conservar fins a l’actualitat, atesa la importància de la indústria del moble a la regió .

Actualment, aquesta festivitat està catalogada com a festa d’Interès Turístic Internacional i des del novembre del 2016 la Unesco les va inscriure a la seva llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te puede interesar…

Aprendiendo a vivirBlogs
Preciados Padres

Preciados Padres

Este mes de marzo celebramos una festividad muy entrañable para todos, pues el 19 de marzo se celebra San José, que en España además se hace coincidir con el Día del Padre. Cuando he profundizado en el origen de esta conmemoración me he visto sorprendido al conocer...

ActualidadEscuelasFormación Profesionalssm
Jornada de Innovación: “El primer anuncio en la Formación Profesional”

Jornada de Innovación: “El primer anuncio en la Formación Profesional”

El encuentro formativo comenzó a las 10.00 horas de la mañana con un momento de oración preparado por Xabier Camino, delegado de pastoral juvenil, quien reconoció "la importancia de este foro pastoral, genuino en la tradición salesiana de Don Bosco y especialmente...