«Gràcies a tots per fer possible cent anys de presència salesiana a Badalona»

1 junio 2022

Salesians Badalona

l

El dissabte 28 de maig va tenir lloc la celebració de clausura del centenari després d’uns mesos molt intensos d’activitats reivindicatives d’aquest arrelament a la ciutat.

«Gràcies a tots per fer possible cent anys de presència salesiana a Badalona», deia emocionat Isidre Serdà, director de l’obra salesiana de Badalona, que ha escrit la següent crònica:

La celebració dels cent anys de l’arribada del salesians a la ciutat de Badalona, l’any 1922, ha sigut una efemèride que com a rerefons ha estat present i animant les activitats de l’escola des de la festa de D. Bosco  fins a la de Maria Auxiliadora en el mes de maig. Parlem de la arribada dels salesians, no de l’escola que es va començar l’any 1956.

Deliberadament s’ha volgut celebrar d’una manera senzilla, que no vol dir que s’hagi deixat de recordar. S’han programat tota una sèrie d’actes.

  • S’ha recuperat la crònica de la casa en els seus orígens i el salesià Mariano Blanco ha fet un sèrie de xerrades informatives al claustre de l’ESO, al d’Infantil i Primària, a l’ADMA (Associació de Maria Auxiliadora) i a persones que freqüenten el Santuari, als Salesians Cooperadors i Família Salesiana de Badalona, als alumnes d’ESO i FP de l’escola.
  • En una paret lateral del l’església de Maria Auxiliadora s’ha instal·lat una exposició fotogràfica de persones i esdeveniments d’aquests cent anys.
  • Per sant Jordi, el centenari ha estat el motiu dels Jocs Florals tant en els dibuixos com en les creacions literàries.
  • Tots els alumnes de l’escola, des dels més petits de P3 fins als grans de FP han participat en les curses solidàries a favor de les obres salesianes d’Etiòpia.
  • S’ha organitzat un campionat de jocs de taula, en concret d’escacs, on qui ha volgut ha pogut participar i gaudir-ne. El adults no han quedat pas al marge, també han competit.
  • El dissabte 14 de maig s’ha dut a terme la pujada a peu a Montserrat des de Collbató. Ha estat el preludi de la recuperació que es vol fer en el proper curs de la pujada des de Badalona que els dos darrers cursos el covid  ha impedit.

Jornada de clausura

El dissabte 28 de maig s’ha fet la clausura de la celebració del centenari:

Els monitors del centre juvenil Som-hi tots han organitzat una tarda de jocs i activitats lúdiques adreçades al nois i noies i famílies de l’Obra. Feia goig veure el pati tan animat!

A les 18,30,  en el teatre, ha tingut lloc l’acte institucional amb els parlaments del P. Provincial dels salesians  Sr .Ángel Asurmendi, del regidor de l’Ajuntament d’afers socials i del districte nº1 de Badalona el Sr. David Torrents, del director d ‘obra Isidre Serdà i en nom de tot el personal l’antiga alumne, actual mestra de P3 i directora del Centre Juvenil, Marina Trepat. Cal destacar la presència dels sis salesians que des de l’any 1982 fins al dia d’avui han sigut successivament els directors de l’obra salesiana de Badalona.

A aquests parlaments s’hi han afegit unes audicions musicals a càrrec  de l’antic alumne Jordi Rubio i el seu quartet. L’acte, al teatre,  ha finalitzat amb l’actuació d’un grup de ball de les activitats extraescolars.

A les 20.00  s’ha celebrat una solemne missa d’acció de gràcies en el Santuari de Maria Auxiliadora  i s’ha acabat amb un refrigeri en el pati de l’escola.

Tots hem arribat al final de la tarda amb el cor ple de joia i satisfacció.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...