Gran èxit de participació al Torneig Esportiu Solidari organitzat pels alumnes del Grau en CCAFyD de Cardenal Spínola CEU

7 junio 2022

Rocío Lacave Lena

l

Organitzat pels alumnes de 4t del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport del Centre d'Estudis Universitaris Cardenal Spínola CEU va registrar gran èxit de participació, fet que va permetre recaptar fons per a famílies ucraïneses, per al projecte de la Comunitat Bartolomé Blanco -impulsada pels salesians- així com per a l'Acció Missionera de Maig.

Aquest projecte, emmarcat en l’assignatura Organització d’Esdeveniments Esportius “ha permès als estudiants aprendre quins passos cal seguir per a l’organització d’un gran esdeveniment esportiu solidari, aglutinant un gran nombre de participants i fent ús d’unes instal·lacions -gairebé han estrenat les del Campus CEU Andalucía-”, destaca el professor responsable de l’activitat, Nicolás Fernández.

Els estudiants van posar en marxa dos grans esdeveniments: un de futbol i un altre de pàdel. Dins de cadascun d’ells es van organitzar petits grups de treball i es van responsabilitzar de coordinar i dirigir cadascun dels àmbits de funcionament de l’esdeveniment esportiu, com l’àrea de direcció, tècnica, protocol, recursos humans, màrqueting i comunicació, patrocini, promoció…

“La feina els ha permès conèixer els problemes que podien anar sorgint i aprendre a solucionar-los”, apunta el docent. En aquest sentit, afegeix que “han adquirit les capacitats i habilitats per a la realització del que se’ls va encomanar”.

Per dur-ho a terme, Nicolás Fernández assenyala que la implicació dels alumnes i la col·laboració d’altres àrees de CEU Andalusia ha estat fonamental. Destacaria l’ajuda prestada pels companys de l’Àrea d’Esport, així com la del director de Pastoral i Voluntariat -el P. Leonardo Sánchez-, que ens ha facilitat posar-nos en contacte amb les institucions benèfiques a les quals hem destinat les ajudes. Finalment, Santiago López, ccoordinador d’Activitats Extraacadèmiques, ens ha orientat en tot moment amb els passos institucionals que havíem de fer per fer aquest esdeveniment a la Fundació”.

Gran participació

El P. Leonardo explica que “la Direcció de Pastoral i Voluntariat de CEU Andalucía va acollir la iniciativa amb molta alegria. Des del principi, es va voler que l’esdeveniment tingués un fi solidari i, per això, els diners de la inscripció a l’esdeveniment -fitxes de participació- s’han destinat a diferents causes que estimem oportú. En el cas del Torneig de Pàdel, el que s’ha recaptat s’ha dirigit a la Comunitat Bartolomé Blanco, que acull joves immigrants sense recursos, destinant-se a beques de formació. El recopilat al Torneig de Futbol, s’ha enfocat a ajudar famílies ucraïneses en línies generals. S’ha col·laborat amb famílies que, alhora, tenen acollides famílies ucraïneses i també diferents entitats, amb les quals CEU Andalusia té contacte. Així mateix, una part dels fons recaptats en ambdós tornejos s’han destinat a l’Acció Missionera de maig (Menjador escolar a Nairobi -Kenia)”.

D’altra banda, destaca l’ambient positiu, la gran organització i l’esforç de tothom. No només s’ha complert l’objectiu en si de l’assignatura –organitzar un esdeveniment esportiu–, sinó que hem vist com un esdeveniment pot contribuir a fomentar valors –pensar en els altres, ajudar el proïsme, etc.-

Per la seva banda, Santiago López valora molt positivament la iniciativa, “s’han mobilitzat més de 400 participants. A les instal·lacions esportives del campus CEU Andalucía hi han participat 240 jugadors en futbol-7 -16 equips inscrits- i 120 jugadors de pàdel. Eren alumnes de diferents titulacions i persones externes, fruit de la convocatòria feta pels nostres alumnes de CCAFyD”.

Pel que fa al paper que ha exercit, indica que “aquestes activitats esportives han estat recolzades i impulsades per CEU Andalucía a través de la Coordinació d’Activitats Extraacadèmiques i del Servei de Pastoral, cooperant amb el responsable de l’assignatura per continuar construint la vida de campus, la Vida CEU que fa que els nostres alumnes gaudeixin de l’experiència personal que se’ls proposa al seu pas la formació acadèmica”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.