La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora celebra la Jornada de referents de l’Esport esportiu

14 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Durant la jornada de l'11 de juny a la casa Inspectorial Santiago el Mayor a Madrid en una trobada que va comptar amb les ponències de Daniel Ceballos, de Salesianos Morón, i David Ortega Pías, coordinador de les Escoles Real Betis Bàsquet.

Durant la jornada de l’11 de juny, a la casa Inspectorial Santiago el Mayor, a Madrid, va tenir lloc una nova edició de la Jornada de referents de l’Esport Educatiu de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

Aquesta trobada, organitzada per la comissió d’Esport Educatiu de la Inspectoria Salesiana María Auxiliadora, va anar dirigida a referents locals de l’esport educatiu, professorat d’educació física, responsables d’activitats esportives, associacions i clubs esportius, principalment.

El programa va comptar amb la conferència titulada “Una escola esportiva integrada a la vida de la casa salesiana”, a càrrec de Daniel Ceballos, educador de Salesians Morón. La seva ponència, construïda des de l’experiència com a mestre, va servir per conèixer com pren forma l’activitat esportiva des de l’experiència de la casa salesiana de Morón de la Frontera. També va haver-hi ocasió d’aprofundir en la “Construcció d’un projecte social/esportiu en entorn escolar”, de la mà de David Ortega Pías, que va traslladar la seva experiència com a entrenador superior CES15 i tutor als cursos superiors, CES16 i CES17, com a Delegat de la Selecció Espanyola de Bàsquet, sent bronze a Eurobàsquet 2017, Campió del Món a la Xina 2019 i amb la participació als JJOO de Tokyo 2021, o sota la coordinació de les Escoles Real Betis Bàsquet des de 2018, a més de seleccionador Andalús durant els anys 2013, 14 i 15; compaginant la Direcció dels Cursos FAB a la delegació de Sevilla i tot el programa de formació d’entrenadors fins a l’any 2020.

Els participants van tenir ocasió de dialogar en un col·loqui posterior amb cadascun dels ponents per centrar-se durant la tarda en el treball sobre el referent local de l’esport educatiu amb la presentació de la proposta i el treball en grups.

L’ESPORT EDUCATIU SALESIÀ

L’esport és educatiu, en la varietat de les obres i presències, quan es troba emmarcat en el Projecte Educativo-Pastoral del Centre, amb uns fins clars i concrets, una estructura definida, més enllà de tota improvisació i animat per persones concretes serioses, responsables i portadores de valors. Aquests elements poden sens dubte validar aquest mitjà educatiu integral que és l’esport amb el seu ric ventall de possibilitats.

Però l’esport també és una estupenda plataforma d’acció pastoral. Hi ha una sèrie d’elements que fan de l’esport un lloc de proposta evangèlica i pastoral en clau salesiana per als infants i joves com a capacitat de convocatòria i formació de grup; el desenvolupament de valors com ara l’esforç, la solidaritat, la disciplina, l’altruisme, la preocupació pel treball dels altres; i, la possibilitat de compartir experiències i models d’identificació, amb gran sentit de confiança i obertura als membres de l’equip i animadors esportius.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…