Les conclusions de la visita de Conjunt de la Regió Mediterrània marquen un camí d’esperança per a la Congregació

6 octubre 2023

Salesians Comunicació

l

Els treballs de la 'Visita de Conjunt' per a la Regió Mediterrània han finalitzat en la jornada del 6 d'octubre després de quatre dies de trobada i reflexió a la localitat d'Ariccia on, acompanyats pel Rector Major i el seu Consell, els Consells Inspectorials de Portugal, Espanya, Itàlia, l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica van aprofundir en el tema “Construir un futur d'Esperança” per a les inspectories d'aquesta Regió.

Els treballs de la ‘Visita de Conjunt’ per a la Regió Mediterrània han finalitzat en la jornada del 6 d’octubre després de quatre dies de trobada i reflexió a la localitat d’Ariccia on, acompanyats pel Rector Major i el seu Consell, els Consells Inspectorials de Portugal, Espanya, Itàlia, Orient Mitjà i Nord d’Àfrica van aprofundir en el tema “Construir un futuro de Esperanza” per a les inspectories d’aquesta Regió.

La ‘Visita de Conjunt’ és l’instrument d’animació a la Congregació per verificar el camí emprès en les diferents presències salesianes a la meitat del sexenni i ha permès als assistents treballar sobre diferents nuclis temàtics. Entre ells destaquen la fidelitat i la fecunditat vocacional (des de la cura de la vida personal de cada salesià, el sentit de la vida fraterna, la renovació i el rellançament de l’acció pastoral salesiana); l’esperit i la missió compartida entre salesians i laics, i el camí cap a un nou model d’animació i de govern.

Don Juan Carlos Pérez Godoy, Conseller General responsable de la  Regió i encarregat de presentar la seva realitat a la trobada, va valorar de forma positiva tot allò compartit pels participants.«S’ha aconseguit crear un ambient serè i preciós de familiaritat, convivència i alegria propi del nostre Esperit de Família», explicava per centrar-se en altres aspectes destacats a les sessions compartides.

“El treball de grup ha resultat molt ric i ha posat al centre aquells assumptes que ens preocupen com a Regió per viure fidelment i de forma atractiva la nostra vocació, procurant acollir els desafiaments que tenim des de la perspectiva de la nostra missió, que compartim amb els laics, i des de la perspectiva del nostre model de vida consagrada salesiana que volem renovar i viure en fidelitat a l’Esperit i al Don Bosco”, va afegir assenyalant el clima de família viscut. També m’han agradat molt la litúrgia, molt ben preparada i que ha ajudat a crear un ambient de pregària per viure l’experiència d’aquesta Visita de Conjunt amb un gran esperit de discerniment, a l’escolta de l’Esperit Sant”, compartia posant l’accent en els diversos moments de la litúrgia de cada dia, però particularment en el moment de l’adoració eucarística. Ha destacat també els moments de convivència i de manera especial la tarda de passeig amb la visita a l’‘Abbazia Greca Di San Nilo’, que va finalitzar amb la visita i sopar fratern a la casa salesiana de Frascati Villa Sora oferta per la comunitat salesiana amb la col·laboració dels salesians cooperadors.

D’altra banda, el Rector Major, don Ángel Fernández Artime, valorava a la conclusió alguns aspectes assenyalats en el seu informe. «Després de la intervenció final valoro sobretot el  camí significatiu que estem fent com a Regió Mediterrània. Se’ns proposen sempre uns desafiaments que segueixen trucant a la porta, que ens conviden a caminar junts, a cuidar les nostres persones, cuidar els germans per realment cuidar als nostres joves, amb la importància de l’evangelització. I és aquí on volem seguir fent una aposta, una aposta per estar presents sempre enmig dels qui més ens necessiten i en tant que sigui possible per ser fidels sempre i profètics», compartia.

Els participants van mostrar la seva vivència en aquest vídeo recopilatori amb alguns testimonis.

Sobre la Regió Mediterrània

Aquesta Regió de la Congregació comprèn uns 2.500 Salesians i nombroses presències distribuïdes en dinou nacions (Itàlia, Espanya, Portugal, Suïssa, San Marino, Lituània, Albània, Kosovo, Romania, Moldàvia, Cap Verd, Líban, Síria, Israel, Palestina, Egipte, Tunísia, Algèria i el Marroc), articulades a onze Inspectories (les sis d’Itàlia, les dues d’Espanya, Portugal, Orient Mitjà i la Circumscripció del Nord d’Àfrica).

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Aprendiendo a vivirBlogs
Deep News

Deep News

El phubbing es un comportamiento social que puede tener efectos negativos en las relaciones interpersonales, especialmente en el contexto familiar. Te contamos más en el artículo.