Los Ángeles va acollir la final de la 2a edició del Festival Global de Cine Juvenil Don Bosco

16 octubre 2023

ANS

l

La 2a edició del Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco ja té guanyadors. El 13 d'octubre es va celebrar la Gran Final a Los Ángeles. Moltes presències salesianes de tot el món van acompanyar simultàniament des de la distància.

La «Gran Final» del Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco es va celebrar oficialment a Los Ángeles, la capital mundial de l’entreteniment, la tarda del divendres 13 d’octubre al Centre Juvenil Don Bosco, amb la participació de diverses personalitats i l’anunci dels guanyadors globals del Festival en aquesta segona edició.

Més de dos-cents llocs a gairebé seixanta països de tot el món salesià van celebrar aquest festival simultàniament, mostrant els esforços creatius dels nostres joves. La final a Los Ángeles va ser realment única i va mostrar com aquest Festival pot ser un esdeveniment de cinema que marqui la diferència, fent-se ressò del tema de l’Amor, la Pau i la Solidaritat en un món creatiu i incisiu.

Perquè la vetllada fos encara més memorable, es va comptar amb la presència i la participació de diverses personalitats: Mel Trinidad, Inspector dels Salesians de Don Bosco dels Estats Units Occidentals (SUO); Stanley NG, Director Artístic i Supervisor d’Efectes Visuals (VFX) a Hollywood; Ricardo Campoli, del Sector de Comunicació Social de Roma; i el Director del Festival, Harris Pakkam.

Gran final

La final del Festival va començar amb un vídeo temàtic que destacava com l’amor pot construir la pau i la solidaritat, seguit de missatges de vídeo del Cardenal Rector Major, don Ángel Fernández Artime, desè successor de Don Bosco, i Gildásio Mendes dos Santos, conseller general de Comunicació Social, de Roma. Mel Trinidad, per la seva banda, va donar la benvinguda als presents i va expressar la satisfacció de la Inspectoria per poder acollir el festival i fer així sentir a Los Ángeles la veu dels joves del món salesià. Ricardo Campoli, en el missatge, va destacar que aquest festival unia joves de tot el món i els donava l’oportunitat de compartir els seus somnis i la seva passió creativa sobre el tema proposat. Mentre que el director del festival, Padre Pakkam, va dir com Don Bosco, que en vida va parlar des de Torí, estava en aquell moment parlant des de Los Ángeles, gràcies als joves del Festival. «L’esforç dels nostres joves, ric en símbols, és avui celebrat i reconegut al nivell més alt», ha conclòs.

El moment solemne de la declaració va portar una gran sorpresa: un jove vestit de Don Bosco, que venia del fons de la sala, darrere del públic, portava el logo del Festival, que va ser revelat pel Pare Trinidad per declarar inaugurat el festival de cinema. Tenint en compte el calendari, només es van projectar vint-i-quatre pel·lícules seleccionades per a la Gran Final de Los Ángeles. El vídeo del compte enrere va començar amb la projecció dels curtmetratges, un darrere l’altre. La vetllada va ser hipnòtica, ja que el mestre de cerimònies Mikey i el seu equip de joves –Caia, Catherine i Jaden– van enganxar el públic amb les seves interaccions i reflexions espontànies abans i després de cada pel·lícula. Les veus del públic, amb les seves respostes, també van mantenir tots inspirats i centrats en el tema.

Després de la projecció dels curts, Stanley NG va parlar en nom del Gran Jurat per expressar els seus sentiments. Va animar els joves a continuar esforçant-se sense parar i somiar en gran, perquè ells també puguin assolir les seves metes, que són assolibles si tot es fa amb amor i passió.

El tan esperat anunci dels guanyadors dels Global Awards va començar en un ambient d’inquietud, amb el lliurament al Padre Trinidad i al Sr. Stanley del maletí que contenia la llista final de guanyadors. Tot seguit, va tenir lloc l’anunci públic dels guanyadors, la majoria dels quals van poder participar i expressar immediatament la seva alegria i emoció a través d’enllaços de vídeo. Va ser un moment de gran orgull perquè es va celebrar l’esforç de tants joves vinculats a Don Bosco i al carisma salesià de diferents parts del món.

Curtmetratges guanyadors a nivell global

1.         CORAZONES UNIDOS de Joseph Katsilizika, Malawi.

2.         LIFE GOES AYE, de Leander Fernandes, India.

3.         HISTORIAS DE PAPEL, de Juan Pablo Valencia Marulanda, Colombia.

4.         VIDA VIRTUAL O VIDA HUMANA, de Khoa Hoang, Vietnam.

5.         EL PUENTE DE LA AMISTAD, de Iván Osés, España.

6.         LUNCH BOX, de Mang Kim Thang, India.

7.         AMARA, de Sebastián Barrios Díaz, Colombia.

8.         NADA ESTÁ PERDIDO, de Stefany Aparecida Silva Dutra, Brasil.

9.         PORTADOR DE RETRATOS, de Ricardo Andrés Robles Funes, El Salvador.

10.       PUNTO ABSOLUTO, de Ritesh Tigga, India.

El festival va finalitzar amb els agraïments oferts per Alphonse Vu, Coordinador de les Escoles Salesianes a la Inspectoria de HIS, qui va expressar la seva gratitud a tots els que van contribuir a la planificació i realització del festival. «Va ser un gran somni fet realitat, i els excel·lents esforços, el treball en equip, el compromís i la planificació que va mostrar l’equip del festival van ser molt apreciats per tothom», va dir.

La segona edició del Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco va finalitzar a Los Ángeles amb una vetllada realment significativa i molts records que continuaran perdurant als cors de les joves estrelles que somien Hollywood. De cara al futur, aquest festival de cinema salesià, dels joves i per als joves, continuarà servint de plataforma única per a l’apoderament i el desenvolupament, contribuint a la millora de la societat i celebrant adequadament els seus esforços a nivell mundial.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Aprendiendo a vivirBlogs
No sin mi móvil

No sin mi móvil

Estoy seguro de que más de una vez te has echado la mano al bolsillo o al bolso nada más cerrar la puerta de casa pensando que te habías dejado las llaves o la cartera. Y estoy más que seguro de que alguna vez has tenido la misma sensación con el teléfono móvil,...