Salesians Úbeda celebra la riquesa que aporta la diversitat

20 marzo 2023

Salesians Úbeda / Comunicació Salesians

l

Durant les VIII Jornades de Sensibilització en Atenció a la Diversitat realitzades al centre educatiu.

Del 6 al 10 de març a Salesians Úbeda es va fer la vuitena edició de les Jornades de Sensibilització en Atenció a la Diversitat.

Des del centre expliquen que «en aquesta ocasió vam posar de manifest que per portar-nos bé amb els altres, acceptar-los, entendre’ls i voler-los tal com són, no cal ser iguals…», i plantejaven la reflexió següent: «has pensat alguna vegada com seria d’avorrit un món en què tots tinguéssim els mateixos gustos musicals, artístics, de moda, de relacions, d’idees…?», a la qual cosa responien: «no cal ser iguals, cal que tinguem el mateix respecte els uns per als altres. La regla d’or és la següent: Si ho vols aconseguir, ho has de donar».

Des de Salesians Úbeda tenen clar que «educar en i per a la diversitat, és ensenyar i sobretot aprendre a implicar-nos junts per una meta comuna. Són justament les diferències i les característiques personals les que fan que la vida sigui interessant i un desafiament constant. El desafiament d’educar juntament amb la diversitat.

I acceptar la singularitat de cada individu, no és tan senzill com dir-ho, per això el nostre repte personal, social i sobretot de Centre, en la lluita per la Igualtat».

Des del centre volen agrair a la Associació de TRÉBOL (discapacitats físiques), ASPERGER – TEA (Autisme), ASPROSOJA (discapacitat auditiva), ONCE (discapacitat visual) i SÍNDROME DE DOWN, d’Úbeda, la seva participació a les jornades.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La sotana

La sotana

Nací en el taller de sastrería del maestro Andrea Fanelli de Chieri; sastre de las sotanas que visten los seminaristas por vez primera. Prontamente fui instruida en la alta dignidad a la que había sido llamada. En una habitación llena de bobinas de hilo negro,...