Temps «d’enviament» a les presències salesianes d’Espanya

24 octubre 2024

Salesians Comunicació

l

Durant el mes d'octubre tenen lloc diferents celebracions en què els agents de pastoral posen davant de Déu la missió a què són destinats durant el cursDurant el mes d'octubre tenen lloc diferents celebracions en què els agents de pastoral posen davant de Déu la missió a la que són destinats durant el curs.

Durant el mes d’octubre tenen lloc diferents celebracions a les presències salesianes d’Espanya en què els agents de pastoral posen davant de Déu la missió a la qual són destinats durant el curs 2024/25.

Es tracta d’una excel·lent oportunitat perquè els diferents ambients aprofitin el començament del curs pastoral per beneir les persones que seran destinades a compartir un mateix projecte educatiu i pastoral i desenvolupar diferents funcions, entre les quals destaquen la d’impartir la catequesi als nens, adolescents, joves, adults, parelles i famílies.

D’aquesta manera, a moltes parròquies salesianes durant el mes d’octubre van tenir lloc els enviaments de catequistes coincidint amb el dia del Domund. El diumenge 20 d’octubre es va recordar la tasca de tants missioners salesians fora d’Espanya i també es va posar en relleu la tasca missionera dels catequistes parroquials a cada localitat.

Alguns exemples es van poder viure a cases salesianes com les d’Atocha, Las Palmas, Alacant, Horta, Algeciras, Domingo Savio en Madrid, Salamanca-María Auxiliadora, Vigo, Alcalá de Henares o Ciudad Real, entre d’altres. En la celebració d’enviament a Salesians Atocha, el salesià Iñaki Lete feia èmfasi en la crida com a cristians “a donar una mica d’esperança i alegria a tanta gent, tants joves. Amb l’estil de Don Bosco”.

Aquestes celebracions marquen també el punt de sortida per a l’inici de les catequesis de preparació als diferents sagraments com el baptisme, la comunió o la confirmació, a més de la trobada i l’acompanyament per a les famílies. A Salesians Las Palmas, per exemple, el diumenge 20 d’octubre va tenir lloc la primera eucaristia animada per nens i nenes de preparació a la Primera Comunió, acompanyats dels seus pares i catequistes. ”Cada diumenge tenim una cita per compartir i celebrar la nostra Fe en el Senyor Jesús”, explicaven des de la casa salesiana sobre un procés que tindrà recorregut en el temps.

A Alacant, tots els grups que conformen l’obra Salesiana es donen cita, cosa habitual anys rere any; per compartir aquest projecte comú. “I és que, com una cosa natural i coherent, alhora que el Projecte educatiu i pastoral s’ha anat desenvolupant tots i cadascun dels dies que conformen un any escolar, l’acció per a la qual ens hem sentit enviats s’ha anat desenvolupant també en l’acció diària”, comparteixen sobre la unió de les realitats de la casa per celebrar un fet: «tots ens sentim enviats». “Ens hem ajuntat en una eucaristia molts representants de tots els grups: salesians, salesians cooperadors, educadors, antics alumnes, catequistes, moviments juvenils (CJ Tucumán7, AJDB, Grup scout Impeesa), Foguera don Bosco, grups parroquials, clubs esportius, i a la pregunta us sentiu enviats?, hem respost a l’uníson tots i fermament: «ens hi sentim»”.

Des d’Algeciras expliquen que en la celebració d’enviament van aprofitar per resar pels missioners que estan lluny, i pels de prop, els que tenim aquí a casa. “S’ha enviat totes aquelles persones que serveixen a la nostra comunitat amb la catequesi: prebaptismals, primera comunió, confirmació, prematrimonials”. Per la seva banda a Domingo Savio de Madrid, expliquen que és una eucaristia en què fan “protagonistes” els catequistes que acompanyen joves, nens i nenes en el seu camí de fe.

A la parròquia de Maria Auxiliadora de Vigo va començar la catequesi del nou curs amb la celebració de l’eucaristia a la capella de les Trinitàries, ja que les obres de fonamentació del santuari estan entrant a la seva recta final. La catequesi parroquial compta amb un bon nombre de catequistes que atenen els nens i les nenes al llarg de dos anys, havent-se produït recentment alguna incorporació. «A la vista hi ha la celebració de les confirmacions, a finals de novembre, per això els futurs confirmats ja estan treballant els elements específics de la celebració d’aquest sagrament de la iniciació cristiana», explicaven.

En algunes parròquies, com és el cas de San Pedro da Fora a Santiago de Compostel·la, a més de les catequesis per preparar els sagraments s’ofereixen grups d’adults que manifesten tenir interès a formar-se en qüestions religioses de catecisme i formació general.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
La Confe Don Bosco ultima los detalles para el XX Congreso Estatal de Centros Juveniles Salesianos

La Confe Don Bosco ultima los detalles para el XX Congreso Estatal de Centros Juveniles Salesianos

La Confederación Centros Juveniles Don Bosco de España celebrará, del 1 al 3 de noviembre en El Campello (Alicante), su XX Congreso Estatal bajo el lema “Protagonistas del Futuro”. Este encuentro reunirá a 180 participantes, entre jóvenes y autoridades del ámbito social y político, para reflexionar sobre la participación juvenil y los desafíos actuales de los centros juveniles.