Tiempo Interior ofereix per a cada dia de novembre el comentari a l’evangeli diari

29 octubre 2023

Salesians Comunicació

l

De la mà del salesià José J. Gómez Palacios aquest recurs ofereix reflexions teològiques i espirituals, aporta dades d´història comparada, arqueologia i ambient sociocultural de l´època en què va viure Jesús i els primers cristians.

Per començar el mes de novembre el salesià José J. Gómez Palacios recorda la solemnitat de l´amor de Déu. “Aquest amor és el que ens torna la dignitat de persones. Ens capacita per estimar. Ens fa sants” afirma.

Anima els lectors a ser exemple concret d’aquelles persones que van comprometre la seva vida amb l’evangeli, van seguir les empremtes del Mestre i són testimonis de la fe rebuda.

Tanca el mes amb la festivitat de Sant Andreu, recordant la crida dels primers deixebles al llac de Galilea.

Tiempo Interior recorre aquest mes  llocs com Galilea, “la muntanya de les benaurances” o el vessant al costat del mar de Galilea, Canaan, el Temple de Jerusalem, entre d’altres. També aprofita els episodis ocorreguts als evangelis diaris per explicar com es pescava a Galilea, com van ser els enterraments a Canaan i Palestina al segle I a. C., per què s’emmagatzemava l’oli en gerres de fang, els diversos tipus de vi que es consumien als banquets, entre moltes altres curiositats que no deixaran indiferent el lector.

Tiempo Interior posseeix una característica peculiar que li confereix originalitat: juntament amb reflexions teològiques i espirituals, aporta dades d’història comparada, arqueologia i ambient sociocultural de l’època en què va viure Jesús i els primers cristians.

Aquesta peculiaritat no és cap novetat. Així ho feia Don Bosco quan explicava textos de l’Antic i el Nou Testament. Recolzava els seus comentaris en dades extretes de Flavio Josefo, historiador contemporani a Jesús, i de l’extensa obra bíblica del benedictí Agustín Calmet.

Tiempo Interior ofereix també una profusió d’imatges bíbliques en alta resolució. Cada text de l’evangeli és acompanyat per la seva il·lustració corresponent, que en general presenta objectes, paisatges, usos i costums de la terra que va recórrer Jesús amb els seus deixebles.

Temps interior apareix el primer dia de cada mes en format PDF d’alta resolució: dos arxius mensuals, un per cada quinzena.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.